27 Nisan 2024 Cumartesi

Filipinler Lideri Duterte: Kiliseye Gitmeyin, Evinizde Dua Edin

‘Tanrı ve Kilisesi’ hakkında tartışmalı açıklamaları ile tanınan Filipinler Devlet Başkanı Rodrigo Duterte, vatandaşlarına Katolik Kilisesi’nin ayinlerine katılmamaları için çağrıda bulundu. Duterte, Katolik Kilisesi’nin öğretilerinin günümüz dünya düzeninden kopuk olduğu, Ruhbanlarının ise eski kafalı olduğu konusunda eleştiri getirdi.

Devlet Başkanı olmadan önce uzun bir süre belediye başkanlığı yaptığı Davao kentinde bir temel atma töreni sırasında konuşan Duterte, sözü eninde sonunda favori hedefleri arasında yer alan ‘Tanrı ve Kilise’ye getirmekte gecikmedi.

“Kendi evinizde bir mabet inşa edip orada dua edin. Onlara para ödemek için kiliseye gitmeyin” diyen Duterte, Vatikan’ın öğretilerine kendi ifadesiyle çağ dışı eleştirisinde bulunduktan sonra şu sorgulamayı yaptı:

“Onlar bugünün dünyası hakkında ne biliyorlar ki? 3000 yıl önce yaşamış insanlar nasıl olur da bugün yaşananları öngörebilirler ya da yansıtabilirler?”

Daha önce de Tanrı’ya ve Katolik Kilisesi’nin Ruhani Lideri Papa Françesko’ya hakaret eden Duterte, bu sefer de cemaat üyelerini Piskoposlara bağış yapmamaları konusunda telkin etti. Piskoposların bağış paraları ile yolsuzluğa bulaştığı iddiasında bulunmasına ek olarak devletten makam aracı talep ettiklerini belirtti.

Filipinler, Brezilya ve Meksika’dan sonra en yoğun Katolik nüfusa sahip ülke olarak biliniyor.

Duterte Geçtiğimiz Yazın Başında İlk Günah Öğretisi Hakkında Şöyle Konuşmuştu:

“Adem meyveyi yedi ve sonra kötülük doğdu… Mükemmel bir şey yaratıyorsunuz ve sonra baştan çıkartan ve işinizin üstünlüğünü yok edecek olan bir olay tasarlıyorsunuz.”

“Bu anneniz ve babanızın günahıydı. Siz daha dünyaya gelmemiştiniz ama yine de ilk günaha sahipsiniz. Ne biçim bir inanç bu? Ben bunu kabul edemem.”

Son olarak Filipinler Devlet Başkanı, bir başka konuşmasında ise “Tanrının varlığını kanıtlayan biri çıkarsa, istifa edeceğim” diye meydan okumuştu.

24 Nisan Anma Töreni, Kutsal Sunu Ayini ile Gerçekleştirildi

24 Nisan anma Surp Badarak'ı (Kutsal Sunu Ayini) Kuzguncuk Surp Krikor Lusavoriç Kilisesi'nde sunuldu. Türkiye Ermenileri Patriği...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 24 Nisan Vesilesiyle Yayınladığı Mesaj

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Türkiye Ermenileri Patrikliği ve Ermeni toplumuna gönderdiği 24 Nisan taziye mesajı, bugün İstanbul Kuzguncuk Surp...

Türkiye Ermenileri Patrik Sahak II’nin 24 Nisan Anması Mesajı

Türkiye Ermenileri Patriği Kadasetli Sahak II, 24 Nisan anması için bir mesaj yayınladı. Bugün 24 Nisan. Bu...

Hindistan’da Şifa için Dua Edilmesi Yasaklandı

Hindistan'ın Assam eyaletinde hastaların şifa bulması için dua edilmesi yasaklandı. Karar, Hristiyanlar tarafından endişeyle karşılandı. 2024 tarihli yasa...

Bu haberleri okudunuz mu?Benzer İçerikler
Sizin için önerildi