8 Mayıs 2024 Çarşamba

Filipinler’de Öldürülen Rahibin Yası Tutuluyor

Filipinler’deki Malaybalay Episkoposluğu, rahibin Pazar günü kimliği belirsiz biri tarafından vurularak öldürüldüğü saldırıyı kınadı ve adalet istedi.

Malaybalay Episkoposluğu, 25 Ocak’ta 42 yaşındaki Peder Rene Bayang Regalado’nun ölümünden duyduğu üzüntüyü dile getiren bir bildiri yayınlayarak, ‘‘Malaybalay Episkoposluğu, din adamları ve kutsanmış kişilerle birlikte özelikle San Jose Parish, Sinayawan, Valencia şehrindeki Regalado Ailesi, din adamlarından birinin zamansız kaybı nedeniyle derinden yaralanmış ve üzülmüştür. Yakın ailesine en derin duygularımızı gönderiyoruz ve Rabbin bu acımasız saldırının failine adaleti getirmesini diliyoruz’’ ifadelerinde bulundu.

Malaybalay Carmel Manastırı

Rahibin cansız bedeni, Patpat köyündeki Malaybalay Carmel Manastırı yakınlarındaki bir yolda bulundu. Manastırdaki bir başka rahip 24 Ocak akşamı 19:30 dolaylarında silah sesleri duyunca polisi aradı.

Polis tarafından bulunan Rene Regalado, otopsinin ardından rahip San Isidro Labrador Katedrali’nde cenazesi kaldırılacak ve daha sonra ailesi ile episkoposluk arasında belirlenecek bir tarihte Malaybalay Katolik mezarlığına salgın önemleri baz alınarak defnedilecek.

Rahibin çevreyi ve çiftçi haklarını korumak için yaptığı çalışmalar nedeniyle saldırıya uğramış olabileceği açıklandı. Yasadışı ağaç kesimlerini önlemeye çalışan rahip, internetteki forumlar aracılığıyla aracılığıyla organik tarım girişimlerini destekliyordu. Rahibin en son, bisiklet kaskını almak için sekiz kilometreden daha az mesafedeki başka bir teoloji okulundan çıkarken görüldüğü bildirildi. Malaybalay Episkoposluğu’nun resmi sözcüsü Peder Virgilio Delfin ise rahibin Aralık ayından beri ölüm tehditleri aldığını söyledi.

Peder Delfin, Filipinler’de aktif olarak hizmetine devam eden rahibin, hiç düşmanı olmadığını belirtti. Peder, ‘‘Bir rahibin görevi, topluma hizmet etmektir. Sadece din adamları için değil, aynı zamanda kayıplarının acısını çeken aile için de adalet aramamıza yardım edin’’ çağrısında bulundu. (CNA)

Episkopos Dahdal Arsuz’da ve Mersin’de Ayinlere Katıldı

Antakya ve Tüm Doğu Kiliseleri Patriği 10. Yuhanna’nın bereketi ile Türkiye’ye gelen Episkopos Arsenios Dahdal, Paskalya öncesindeki...

Beyoğlu Surp Yerrortutyun Kilisesi’nde Kutsal Sunu Ayini

Lusavoriç Korosu'nun 95. yılı Türkiye Ermenileri Patriği Kadasetli Sahak II, Beyoğlu Surp Yerrortutyun Kilisesi'ndeki Surp Badarak'a (Kutsal Sunu...

Aziz Corç’un İsim Bayramı İskenderun’da Ayinle Kutlandı

Hristiyanlığın simge isimlerinden Aziz Corç’un İsim Bayramı dolayısıyla, İskenderun Aziz Corç (Mar Circos) Rum Ortodoks Kilisesi'nde özel...

Mersin Rum Ortodoks Kilisesi’nde Matem Haftası ve Paskalya Kutlamaları

Kutsal Ortodoks Kiliseleri'nde 2024 yılı Paskalya orucunun son haftası olan Matem Haftası 28 Nisan pazar akşamı başladı,...

Bu haberleri okudunuz mu?Benzer İçerikler
Sizin için önerildi