26 Nisan 2024 Cuma

Filipinli Episkoposlardan İnfazlara İtiraz

Katolik Episkoposlar, Filipinler’deki uyuşturucu kaçakçılarının toplu infazını kınadı. Filipin Devlet başkanı Rodrigo Duterte tarafından başlatılan toplu idam kararını, yerel halkın bu tür toplu ölümlere sessiz kalmaması için çağrısında bulundular.

Filipinli Katolik Episkoposlar, uyuşturucu kaçakçılarına karşı Filipin Devlet başkanı Rodrigo Duterte tarafından başlatılan toplu idam kararını kınayıp, yerel halkın bu tür toplu ölümlere sessiz kalmaması için çağrıda bulundular.

Katolik Episkoposlar, ‘‘Bir insanın ölümüne göz yummak, işlenen cinayete ortak olmaktan farksızdır’’ açıklamasını yaparak Papa Françesko’nun Uluslararası Ceza Mahkemesi aracılığı ile infazların durdurulması adına bir soruşturma açmasını talep ettiler. Katolik din adamları, Filipin’de birçok insanın uyuşturucu kaçakçılığı yaptığına dair, doğruluğu araştırılmadan öldürüldüğünü ifade ettiler.

Daha önce Filipin hükümeti, infaz kararı verilen kişilerin dosyalarının tekrar gözden geçirileceğini duyurmuş, fakat Cumhurbaşkanı Rodrigo Duterte yapılan tüm açıklamaları göz ardı ederek uyuşturucu kullanıcılarına ve satıcılarına karşı olan mücadeleyi bırakmayacağını vurgulamıştı.

Birleşmiş Milletlerin elindeki bilgilere göre; 30 Haziran 2016 tarihinde Duterte’nin iktidara gelmesinden sonra uyuşturucu satıcıları oldukları iddia edilen 6 bin kişinin öldürüldüğünü açıkladı.(Olga Daşcinscaia)

24 Nisan Anma Töreni, Kutsal Sunu Ayini ile Gerçekleştirildi

24 Nisan anma Surp Badarak'ı (Kutsal Sunu Ayini) Kuzguncuk Surp Krikor Lusavoriç Kilisesi'nde sunuldu. Türkiye Ermenileri Patriği...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 24 Nisan Vesilesiyle Yayınladığı Mesaj

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Türkiye Ermenileri Patrikliği ve Ermeni toplumuna gönderdiği 24 Nisan taziye mesajı, bugün İstanbul Kuzguncuk Surp...

Türkiye Ermenileri Patrik Sahak II’nin 24 Nisan Anması Mesajı

Türkiye Ermenileri Patriği Kadasetli Sahak II, 24 Nisan anması için bir mesaj yayınladı. Bugün 24 Nisan. Bu...

Hindistan’da Şifa için Dua Edilmesi Yasaklandı

Hindistan'ın Assam eyaletinde hastaların şifa bulması için dua edilmesi yasaklandı. Karar, Hristiyanlar tarafından endişeyle karşılandı. 2024 tarihli yasa...

Bu haberleri okudunuz mu?Benzer İçerikler
Sizin için önerildi