Irak’ın Su Kaynakları Bakanı Mahdi Raşit, Fırat ve Dicle’de su seviyesinin yüzde 30’a düştüğünü bildirdi.
Her iki nehir de Türkiye ve İran’dan Irak’a akıyor. Uzmanlar, iklim değişikliğinin su seviyelerinde düşmeye neden olduğunu açıkladı. Yetkililer, çiftçilerin su kaynaklarını yanlış kullandığını ve su kısıtlamalarını hiçe saydığını bildirdi.

Çekilen fotoğraflar, kurumuş nehir yatağının bölümlerini gösteriyor. Su Bakanlığı Sözcüsü, su seviyelerindeki düşüşün geçici olduğunu ve barajlardaki suların boşaltılmasının beklendiğini söyledi.

2017’de yapılan uydu çalışması, Dicle ve Fırat havzasının hızla yer altı suyu kaybettiğini gösterdi. Türkiye’deki dağlardan Basra Körfezi’ne kadar uzanan Fırat Nehri, Batı Asya’daki en uzun su yoludur.
Yaşananlar, bazı inanlılara Vahiy 16:12’deki ayeti hatırlattı: ‘‘Altıncı melek tasını büyük Fırat Irmağı’na boşalttı. Gündoğusundan gelen kralların yolu açılsın diye ırmağın suları kurudu.’’
Got Questions Hizmetleri, ‘‘Armagedon’a giden en önemli olay Fırat Nehri’nin kurumasıdır. Rab’bin gelişinde gerçekleşecek olan olaylara mı tanık oluyoruz?’’ dedi. Nehrin kurumasının Rab’bin ikinci gelişine işaret ettiği düşünülüyor.
Yeşaya 11:15 ise şöyle der: ‘‘RAB Mısır’ın Süveyş Körfezi’ni tümüyle kurutacak. Elinin bir sallayışıyla estireceği kavurucu rüzgârla Fırat’ı süpürüp yedi dereye bölecek. Öyle ki, insanlar ırmak yatağından çarıkla geçebilsin.’’
Nehrin kurumasının nedeni, İsa’nın ikinci gelişi veya iklim koşulları olabilir. Ancak Yuhanna 7:38 şöyle der: ‘‘Kutsal Yazı’da dendiği gibi, bana iman edenin içinden diri su ırmakları akacaktır.’’ (CHL)