27 Nisan 2024 Cumartesi

Franklin Graham: 2020 Hristiyanlığı Anlatmak için En İyi Yıl Oldu

2020 yılında tüm dünyayı saran koronavirüs salgınına rağmen Billy Graham Evanjelik Derneği sayesinde Hristiyanlığı kabul eden kişi sayısı, geçen yıla göre 400 bin kişi daha artarak 1.7 milyona ulaştı. 

Uluslararası bir Hristiyan yardım kuruluşu olan Samaritan’s Purse’un ve Billy Graham Evanjelik Derneği Başkanı Franklin Graham: “2020 evanjelizasyon için en iyi yıllardan biri oldu. 2019 yılında 1.3 milyon insan Hristiyanlığı kabul etmişken, 2020 yılındaki koronavirüs salgınına rağmen sayımız hızla artarak 1,7 milyona yükseldi.2020 yılını normal olarak nitelendiremeyiz. Hayatım boyunca hiç böylesine bir salgın ile karşı karşıya kalmamıştım. Dünya hiç bu kadar içine kapanmamıştı. Fakat Tanrı insanların kalplerine dokunarak onların gözlerini açıyor. Koronavirüs salgını Tanrı’nın misyonunu engellemedi aksine evangelizasyon için zemin oluşturdu” açıklamasında bulundu. 

Franklin Graham, salgın nedeniyle tüm konferansları iptal etmek zorunda kaldıklarından İsa Mesih’in müjdesini vaaz etmenin yeni yollarını aramaya koyulduklarından bahsetti.

Franklin Graham: “İnsanların kalbi yumuşamaya başladı. Daha önce Tanrı hakkında hiçbir şey duymak istemeyen insanlar, şimdi kendileri soru sorar oldular. İnsanların müjdelemeye karşı görüşleri değişmese de, salgın kaynaklı ölüm korkusu yüzünden hayata ve yaşamaya karşı bakış açıları çok değişti. İnsanlar korkmuş durumda, bu yüzden onlara umut olabilecek İsa Mesih’ten bahsettiğimizde memnuniyetle bizi dinlemeye başlıyorlar” diye anlattı. 

Franklin Graham Koronavirüs döneminde insanlara İsa’nın müjdesini yaymak adına müjdeleme programı kapsamında birçok yardım projesi başlattı.

Uluslararası Hristiyan yardım kuruluşu Samaritan’s Purse, hükümete ve doktorlara yardımcı olabilmek adına ABD, İtalya ve Bahamalar’da saha hastaneleri açmaya başladı. Daha sonra Mart ayında, Samaritan’s Purse gönüllüleri New York Central Park’ta bir saha Hastanesi daha kurma kararı aldı. 69 yataklı hastanede Mount Sinai Health System hastanesine bağılı doktor ve hemşireler Covıd-19 tanısı alan yüzlerce hastaya yardım etti. 

Nisan ayında Evanjelist Franklin Graham, salgınla mücadele etmek için 1,6 milyon dolardan fazla yardım bütçesi topladığı online bir Yardım Konseri düzenledi. Aktör Kirk Cameron, aktris Candace Cameron Bure, Episkopos Tee di Jakes ve diğer birçok Hıristiyan sanatçı ve liderin katıldığı «Hope Rising» adlı konser 10 milyondan fazla kişi tarafından izlendi. 

Ekim ayında, insani yardım kuruluşu Samaritan’s Purse Bahamalar’daki Nassau bölgesinde bir saha Hastanesi daha kurarak koronavirüs ile mücadele kapsamında toplam 28 yardım merkezi açmış oldu. Ayrıca 14 ton ilaç ve tıbbi materyal temin etmenin dışında birçok uzman doktor, hemşire ve gönüllüyü yardım projelerine dahil ederek milyonlarca insana ulaşmaya başardı. (O.D/cnl.news)

24 Nisan Anma Töreni, Kutsal Sunu Ayini ile Gerçekleştirildi

24 Nisan anma Surp Badarak'ı (Kutsal Sunu Ayini) Kuzguncuk Surp Krikor Lusavoriç Kilisesi'nde sunuldu. Türkiye Ermenileri Patriği...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 24 Nisan Vesilesiyle Yayınladığı Mesaj

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Türkiye Ermenileri Patrikliği ve Ermeni toplumuna gönderdiği 24 Nisan taziye mesajı, bugün İstanbul Kuzguncuk Surp...

Türkiye Ermenileri Patrik Sahak II’nin 24 Nisan Anması Mesajı

Türkiye Ermenileri Patriği Kadasetli Sahak II, 24 Nisan anması için bir mesaj yayınladı. Bugün 24 Nisan. Bu...

Hindistan’da Şifa için Dua Edilmesi Yasaklandı

Hindistan'ın Assam eyaletinde hastaların şifa bulması için dua edilmesi yasaklandı. Karar, Hristiyanlar tarafından endişeyle karşılandı. 2024 tarihli yasa...

Bu haberleri okudunuz mu?Benzer İçerikler
Sizin için önerildi