26 Nisan 2024 Cuma

Google, Hristiyan Yayınevinin Reklamını Engelledi

Google yönetimi, paylaşılan dini içeriklerden dolay Concordia yayınevinin bundan böyle reklam vermesini engelledi.

Teolojik açıdan muhafazakar Lutheran Kilisesinin bir parçası olan Concordia yayınevinin CEO’su Bruce Kinz hafta içi kendi Facebook sayfası üzerinden; “Google’ın çevrimiçi reklamcılık hizmetinin, sayfada bazı dini paylaşımların bulunması nedeniyle Concordia sitesinin reklamına izin vermeyeceğini açıkladı.” Diye yazdı.

Bir Google AdWords destek temsilcisi CPH’ye; “İsa’ya ve İncil’e değinen paylaşımlarından dolayı reklam vermenizi onaylamıyoruz. Reklam başvurusunda bulunmadan önce web sayfanızda bulunan dini paylaşımlarının tamamını kaldırmanız gerek.” Dedi.

Bir Google sözcüsü The Christian Post’a verdiği röportajda; “Google, Hristiyan örgütler de dahil olmak üzere bütün dini kurumlardan gelen reklamları memnuniyetle karşılamaktadır. Fakat “kullanıcı gizliliğini korumak” için Google AdWords’un reklam verenlerin reklamlarını kullanıcılara göstermek ve kişiselleştirmek için verileri nasıl kullanabileceğini sınırlayan politikaları vardır. Reklam verenlerin reklamları kullanıcılara göstermek için önce ırk, din, siyasi ilişki veya cinsel yönelim gibi hassas verileri kullanmasını yasaklıyoruz. Reklam verenler, ürünlerini veya hizmetlerini tanıtmak için kimlik ve inanç kategorilerini kullanamazlar.” Açıklamasında bulundu.

Ancak Concordia Yayınevine göre, Google tarafından onaylanmayan reklamalar yeniden pazarlama reklamları olarak adlandırılan reklamlar. Google yeniden pazarlama reklamlarını; “Web sitenizi ziyaret eden ve ya mobil uygulamanızı kullanan insanlar, web sitenizi hiçbir şey satın almadan terk ettiğinde farklı sitelerde web sitenizle ile alakalı reklamlar göstererek, sitenizi tekrar ziyaret etmenizi sağlar.” Olarak tanımlıyor.

Google, Concordia Yayınevine yeniden pazarlama reklamlarını ve ya farklı bir reklam ürünü kullanmaya devam edebilmesi için şu ana kadar sitesinde yayınlamış olduğu tüm İncil ve Kutsal kitaba ait metinleri ve paylaşımları kaldırması gerektiği söyledi.

Concordia’nın Yayınevinin misyonu değişmedi amacı hala Tanrı’nın Sözünü, tüm insanlarla paylaşmak. Yayınevi organizatörleri Google’ın bu tavrına rağmen amaçlarından vazgeçmeyeceklerini ve insanlar ile Tanrının sözünü paylaşabilmek için başka yollara başvuracaklarını söyledi.

Kinz, Google’ın kararının “inanılmaz derecede çetin ve hayal kırıklığı” olarak tanımlıyor. Bruce Kinz: “Bu zor bir savaş, ama bizim görevimiz ve bizi okuyan insanlar buna değer” diye vurguladı. “İşte bu yüzden buradayız.”(christianpost,news.cph/O.D)

24 Nisan Anma Töreni, Kutsal Sunu Ayini ile Gerçekleştirildi

24 Nisan anma Surp Badarak'ı (Kutsal Sunu Ayini) Kuzguncuk Surp Krikor Lusavoriç Kilisesi'nde sunuldu. Türkiye Ermenileri Patriği...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 24 Nisan Vesilesiyle Yayınladığı Mesaj

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Türkiye Ermenileri Patrikliği ve Ermeni toplumuna gönderdiği 24 Nisan taziye mesajı, bugün İstanbul Kuzguncuk Surp...

Türkiye Ermenileri Patrik Sahak II’nin 24 Nisan Anması Mesajı

Türkiye Ermenileri Patriği Kadasetli Sahak II, 24 Nisan anması için bir mesaj yayınladı. Bugün 24 Nisan. Bu...

Hindistan’da Şifa için Dua Edilmesi Yasaklandı

Hindistan'ın Assam eyaletinde hastaların şifa bulması için dua edilmesi yasaklandı. Karar, Hristiyanlar tarafından endişeyle karşılandı. 2024 tarihli yasa...

Bu haberleri okudunuz mu?Benzer İçerikler
Sizin için önerildi