fbpx
19 Mayıs 2024 Pazar

Hatay’da Prefabrik Konut Projeleri Hayata Geçiyor

Hatay’da yaşayan ve depremde evini veya işini kaybeden Hristiyan cemaat üyeleri için Arsuz ve Altınözü/Tokaçlı’da prefabrik evler yapılacak.

RUMVADER tarafından Hatay/Arsuz’da yapılması planlanan ‘Arsuz Prefabrik Konut’ Projesi için Arsuz Belediyesi tarafından Arsuz Kilisesi Vakfına tahsis edilen yerle ilgili; Arsuz Belediyesi, Arsuz Kilisesi Vakfı ve RUMVADER yöneticileri arasında protokol imzalandı. ‘Arsuz Prefabrik Konut’ Projesini yapacak firmanın da tespit edildiği ve önümüzdeki hafta proje yapımına başlanacağı kaydedildi.

Ayrıca Mülkiyeti Antakya Kilisesi Vakfına ait arazide IOCC tarafından Altınözü’nde yapılacak ‘Tokaçlı Projesi’ için de ihaleye çıkıldı. İhale için 5 firmanın teklif verdiği IOCC yetkililerinin vereceği kararın ardından sözleşme imzalanacağı öğrenildi.

İmzalanan veya imzalanacak olan protokoller ve projelerin başlangıç tarihleri ile ilgili bir açıklama yapan Antakya Rum Ortodoks Kilisesi Vakıf Başkanı Fadi Hurigil, prefabrik evlerin dağıtımında ailedeki kişi sayısı haricinde ailelerin mali ve iş durumu, depremden etkilenme ve şu anki konaklama durumları gibi kriterlere bakılacağını kaydetti. Fadi Hurigil, başvuru listesinin yeniden güncellenmesi kararı alındığını da sözlerine ekledi.

Arsuz’da 35, Tokaçlı’da 20 Prefabrik Ev

Hurigil toplamda 55 prefabrik evin yapılacağına değinerek; “Değerli Cemaat üyelerimiz! Arsuz Prefabrik Konut projesi için Arsuz Belediyesi tarafından Arsuz Kilisesi Vakfımıza tahsis edilen yer ile ilgili; Arsuz Belediyesi, Arsuz Kilisesi Vakfı ve RUMVADER yöneticileri arasında protokoller tamamlanmış bulunmaktadır. RUMVADER tarafından işi yapacak olan firma belirlenmiş olup önümüzdeki hafta yer ve iş teslimi yapılacaktır.

Mülkiyeti Kilise vakfımıza ait Tokaçlı Projesi ihaleye çıkarılmıştır. 5 firma teklif vermiştir. IOCC yetkilileriyle video konferans sistemi ile ihale teklifleri hakkında görüşülmüştür. IOCC yetkilisi önünüzdeki hafta sonu Hatay’a gelecek ve ihale sonucuna göre işi alan firma ile sözleşme imzalanacak, yer ve iş teslimi yapılacaktır.

Aile Kişi Sayısı, İş ve Mali Durum Göz Önüne Alınacak

Buna istinaden Arsuz projemizde 35 prefabrik ev (40 m2), Tokaçlı projemizde 20 prefabrik ev (56 m2) yaptırılacaktır. Prefabrik evlerin dağıtımında ailedeki kişi sayısı harici ailelerin mali, iş, depremden etkilenme ve şu anki konaklama durumu gibi kriterlere bakılarak yetkililer ile birlikte kurulacak komisyon tarafından karar verilecektir.

Prefabrik evlerin yapılmasında bizleri bereketleyen ve desteklerini esirgemeyen Kadasetli Patriğimiz 10. Yuhanna’ya, Patrik Vekilimiz Pavlus Orduluoğlu, RUMVADER ve IOCC yetkilileri başta olmak üzere yer tahsisinde bulunan Arsuz Belediye Başkanına ve bu hususta emeği geçen bölgemizdeki Vakıf Yönetim Kurulu Başkanları ve Kilise Pederlerimize şükranlarımızı sunarız.

Listeler Yeniden Güncellenecek

Daha önce tarafımıza yapılan başvurulara binaen bugüne kadar ev bulan ve yerleşimini sağlayan cemaat üyelerimiz olduğu için listenin yeniden güncellenmesi kararı alınmıştır” şeklinde açıklamalarda bulundu.

Projeler ile ilgili Bölge Kiliselerinin Vakıf Başkanları bir araya gelerek istişare toplantısı gerçekleştirdi. Arsuz Belediyesi ile yapılan projeyi de Arsuz Aziz Yuhanna Rum Ortodoks Kilisesi Vakıf Başkanı Cemil Turan imzaladı.

(SAT-7TÜRK/İlyas Edip TERBİYELİ-İskenderun)

Cezayir’de Pastörün Cezası Onandı

Cezayir'in Tizi Ouzo kentinde pastör Youssef Ourahmane'ye yasadışı ibadet hizmeti düzenlediği gerekçesiyle verilen bir yıllık hapis cezası...

Nijerya’da Dokuz Öğrenci Kaçırıldı

10 Mayıs'ta Nijerya'nın Kogi eyaletindeki Confluence Üniversitesi'ne düzenlenen saldırıda 9 öğrenci kaçırıldı.  Nijerya, Hristiyanlar için en tehlikeli ülkelerden...

Vatikan, İklim Değişikliği Tartışmalarına Ev Sahipliği Yapıyor

Avrupa Birliği'nin finanse ettiği Copernicus İklim Değişikliği Servisi (C3S), Nisan ayında deniz yüzeyi sıcaklıklarının rekor seviyeye ulaştığını...

BM Uyardı: “Gazze’de Tüm İnsani Yardımlar Durabilir”

Birleşmiş Milletler (BM) İnsani İşler Koordinasyon Ofisinin (OCHA) Gazze'de görev yapan sözcüsü Olga Cherevko, Gazze'ye istikrarlı yakıt...

Bu haberleri okudunuz mu?Benzer İçerikler
Sizin için önerildi