26 Nisan 2024 Cuma

Hindistan Katolik Kilisesi Hastane Trajedisi Mağdurları İçin Yas Tutuyor

Hindistan Katolik Kilisesi, Hindistan’ın kuzeyindeki Uttar Pradesh eyaletinde yer alan Gorakphur Hastanesi’nde aralarında birçok çocuğunda bulunduğu 70 kişinin hayatını kaybetmesi üzerine düzenlenen ulusal yasa katıldı. Katolik Episkoposlar Konferansı (CBCI) Başkanı Hintli Kardinal Baselios Cleemis, “Gorakhpur Hastanesi’nde meydana gelen trajedi sonucu birçok çocuk dahil olmak üzere hayatlarını kaybedenler için yas tutuyoruz” dedi. Asia News’e konuşan, Kardinal Cleemis, Hint Katolik topluluğu olarak, bütün ulusa zarar veren bu büyük trajedi için ailelere taziye diledi.

Likit Oksijen Sağlanamadığı İçin Öldüler

Ensefalit (beyin iltihabı) hastalığından muzdarip düzinelerce çocuk ve bebek, Uttar Pradesh’deki en büyük hastanelerden biri olan Gorakhpur’da Baba Raghav Das Tıp Fakülstesi’nde oksijen eksikliği nedeniyle  öldü. Bazı yerel gazetelere göre, ölüm sayısı yaklaşık olarak 79 olarak ifade edildi.

Ülkelerin Vatandaşlarına Gerekli Bakımı Sağlamaması Sorundur

Hindistan merkezli Syro-Malankara Katolik Kilisesi başkanlığı görevini de sürdüren Kardinal Cleemis, “Ülkeler için vatandaşlarının özellikle gerekli bakım sağlanmaması sonucu hayatlarını kaybetmeleri büyük bir sorundur. Hükümet gerekli bakımları o zaman sağlamalıydı. En azından şimdi bakım için gerekli olan eylemleri yapmalıdır” dedi.

Borç Yüzünden İhmalkarlık

Edinilen bilgilere göre, son günlerde yeni doğan ve nörolojik pediyatrik servislerde meydana gelen trajedinin likit oksijenin ödenemeyen borçların sebebiyle meydana geldiği öğrenildi. Araştırmacıların hastaneyi defalarca uyardığı iddia edildi. Kardinal Cleemis, “Kilise, şuanda büyük bir acı çeken mağdur ailelerine destek veriyor ve Tanrı’nın tesellisi için dua ediyor” dedi.

Hükümet Bu Süreçte Hiçbir Şey Yapmadı

Hindistan’da her yıl yüzlerce insan, muson mevsimi boyunca sık görülen bir sivrisinek hastalığı sonuc,u yeterli oksijen sağlanamadığı için hayatını kaybediyor. Özellikle yaşanan bu trajedi Hindistan sağlık kuruluşlarının eksikliğini gözler önüne seriyor. Yerel uzmanlar, hükümetin bu süreçte hiçbir şey yapmadığını, personel ve sağlık hizmetlerinin daha da kötüye gittiğini belirtti. (vaticanradio/ K)

24 Nisan Anma Töreni, Kutsal Sunu Ayini ile Gerçekleştirildi

24 Nisan anma Surp Badarak'ı (Kutsal Sunu Ayini) Kuzguncuk Surp Krikor Lusavoriç Kilisesi'nde sunuldu. Türkiye Ermenileri Patriği...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 24 Nisan Vesilesiyle Yayınladığı Mesaj

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Türkiye Ermenileri Patrikliği ve Ermeni toplumuna gönderdiği 24 Nisan taziye mesajı, bugün İstanbul Kuzguncuk Surp...

Türkiye Ermenileri Patrik Sahak II’nin 24 Nisan Anması Mesajı

Türkiye Ermenileri Patriği Kadasetli Sahak II, 24 Nisan anması için bir mesaj yayınladı. Bugün 24 Nisan. Bu...

Hindistan’da Şifa için Dua Edilmesi Yasaklandı

Hindistan'ın Assam eyaletinde hastaların şifa bulması için dua edilmesi yasaklandı. Karar, Hristiyanlar tarafından endişeyle karşılandı. 2024 tarihli yasa...

Bu haberleri okudunuz mu?Benzer İçerikler
Sizin için önerildi