26 Nisan 2024 Cuma

Polis, Noel Kutlamalarını Kısıtladı

Release International’a göre Hindistan polisi, Hindu militanların şiddet bahanesini kullanarak, Hristiyanların toplandığı mekanlarda Noel ayinlerini yasakladı.

Güneybatıdaki Karnataka eyaletinde polis; kiliselerde, salonlarda ve evlerde Noel toplantısına kısıtlama getirdi. Eyaletin kuzeyindeki Belguam kentinde (Belgavi olarak da bilinir) polisin Hristiyanların toplanmasını engellediği söyleniyor.

Bölgedeki Release International muhabirine, Hindistan İyi Çoban Kilisesi Başepiskoposu Joseph D’souza, Karnataka’daki durumun “gergin” olduğunu söyledi.

“Belguam’da polis Hristiyan grupların yerel kiliselerde, ev gruplarında ve salonlarda buluşmasına izin vermiyor. Bu durum Noel ayinlerinin yapılamaması anlamına gelecek” dedi. 

Hindu aşırılık yanlıları “Hristiyan ibadetine girerek ve kendi hizmetlerini yürüterek kırmızı çizgiyi aştılar”, ancak yetkililer onları durdurmak için hiçbir şey yapmıyor, diye devam etti Başepiskopos. 

“Daha önce böyle bir şey görmedik. Hindu ilahileriyle Hristiyan ayinlerini bölüyorlar. Ve bu aşırılık yanlıları tutuklanmıyor” dedi.

Release’in raporlarına göre, Hindu militanlar, devlet yetkililerine din değiştirmeyi tamamen yasaklamaları için baskı yapmak için Hristiyanları zorla din değiştirmeye çalışmakla suçluyor.

Karnataka,  Hinduların Hristiyanlığa dönüşmesini çok daha zor hale getirmek için yeni yasalar çıkarmaya hazırlanan son Hindistan eyaleti.

Başepiskopos D’souza şunları söyledi: “Bazı Hindu liderler, Hristiyanları zorla din değiştirme yapmakla suçluyor. Ancak zorla din değiştirme fikrinin kendisi, Hintli Hristiyanlar için lanetli bir şey.

“Ülkenin birçok yerinde, Hristiyanlar aşırılık yanlılarının yasayı ellerine alma biçimleri nedeniyle artık korkuyorlar.”

Hindistan Başbakanı Narendra Modi’yi Noel’de Hristiyanları korumak için müdahale etmeye çağırıyor.

Başepiskopos, “Hindistan demokrasisinde, doğrudan Hristiyan topluluğuna, kiliselerine, sivil toplum kuruluşlarına ve okullarına yönelik aralıksız nefret kampanyalarına yer yok. Başbakandan koruma bekliyoruz” diyerek beklentisini dile getirdi.

Pakistan’daki Hristiyanlar da Zorlu Bir Noel ile Karşı Karşıya

Release International, polisin sözde Hristiyan toplulukları saldırılardan korumak için bazı Hristiyan bölgelerini mühürlemeye başladığını bildirdi.

İntihar bombacıları geçmişte kilise ayinlerini hedef alarak çok sayıda insanı öldürdüğü için Pakistan’daki Hristiyanların korkmak için birçok nedenleri var.

Release International’ın ortaklarından Waseem Khokhar şunları söyledi: “İçeri girmek için herkesin kimlik kartını göstermesi gerekiyor. Güvenlik büyük, büyük bir sorun.”

“Ailelerin yarısı gece yarısı ayinine, diğer yarısı da asıl ayine gidiyor çünkü hepsi ölmek istemiyor” diyen Khokhar, hayatlarına yönelik tehdide rağmen birçok Hristiyan’ın ülkede kalmaya kararlı olduğunu söyledi.

“Rab’be güveniyoruz. O’nun bizim koruyucumuz, kalemiz ve sığınamız olduğuna inanıyoruz, ancak ilahilerimizi ve halka açık toplantılarımızı yaparken güvenliğimiz için dua etmenizi istiyoruz. Bunları Tanrı’nın ellerine teslim ediyoruz” dedi.

Release International’ın CEO’su Paul Robinson, Birleşik Krallık’taki Hristiyanlardan zulme uğrayan kardeşlerinin yanında dua etmelerini istiyor.

“Yayın, Hindistan ve Pakistan’ı, Hristiyanların Noel’i barış içinde kutlamalarına izin vermek için güvenliği artırmaya çağırıyor” dedi.

24 Nisan Anma Töreni, Kutsal Sunu Ayini ile Gerçekleştirildi

24 Nisan anma Surp Badarak'ı (Kutsal Sunu Ayini) Kuzguncuk Surp Krikor Lusavoriç Kilisesi'nde sunuldu. Türkiye Ermenileri Patriği...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 24 Nisan Vesilesiyle Yayınladığı Mesaj

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Türkiye Ermenileri Patrikliği ve Ermeni toplumuna gönderdiği 24 Nisan taziye mesajı, bugün İstanbul Kuzguncuk Surp...

Türkiye Ermenileri Patrik Sahak II’nin 24 Nisan Anması Mesajı

Türkiye Ermenileri Patriği Kadasetli Sahak II, 24 Nisan anması için bir mesaj yayınladı. Bugün 24 Nisan. Bu...

Hindistan’da Şifa için Dua Edilmesi Yasaklandı

Hindistan'ın Assam eyaletinde hastaların şifa bulması için dua edilmesi yasaklandı. Karar, Hristiyanlar tarafından endişeyle karşılandı. 2024 tarihli yasa...

Bu haberleri okudunuz mu?Benzer İçerikler
Sizin için önerildi