26 Nisan 2024 Cuma

Hristiyan Atlet, Tanzanya’ya Temiz Su Ulaştırmak İçin Koşacak

Hristiyan atlet Katie Spotz 10 yıl önce, Atlantik Okyanusu’nda yardım faaliyetleri düzenlemek için zihnini ve bedenini zorlayarak kürek çeken en genç insan olmayı başarmıştı.

O zamandan beri çok az kişinin denediği girişimleri başarıyla tamamlayarak kendine meydan okumaya devam etti. Şimdi ise Tanrı’dan aldığı yeni görevle, Tanzanya topluluklarına temiz su ulaştırabilmek için durmadan koşarak Maine eyaletini geçecek.

Katie Spotz

Dayanıklı Hristiyan atlet, 5 Eylül’de Lifewater International’a bağış toplamak amacıyla 209 kilometre boyunca koşacak. Run4Water, temiz su kaynaklarına ulaşılabilmesi için Spotz’un son mücadelesi. Bağışlar ve çabalar arttıkça, Spotz’un inancı da zamanla arttı.

Kanada sınırından başlayacak olan koşu Belfast, Maine’de sona erecek ve Spotz eyaleti geçen ilk kişi olacak. Aynı şekilde New Hampshire ve Vermont’ta koşan Spotz, iki koşuyu da başarıyla tamamlayan tek kadın olarak adını duyurdu.

Spotz, The Christian Post’a yaptığı açıklamada, ‘‘Yüzme ve kürek çekmek gibi farklı alanlarda meydan okudum. Şimdi de temiz su için koşma zamanı. İnsanların temiz suya sahip olması Tanrı’nın yüzüne gülümseme getirecektir. Temiz su sağlamak, Tanrı’nın yaşamamızı istediğine inandığım şeyin bir devamı’’ ifadelerinde bulundu.

Düşündüğümüzden daha fazlasını yapabiliriz. Sadece birbiri ardına adım atmamız gerekir

Önceleri anksiye ile mücadele etmek zorunda kalan Spotz, kendisine ve yardım kuruluşlarına başarı getirebilmek için kendini zorlamaktan zevk aldı. Spotz, ‘‘Hepimizin Tanrı’nın suretinde yaratıldığına ve aynı değere sahip olduğuna inanıyorum, hepimiz seviliyoruz. Bize verilenleri paylaşmak, Tanrı’ya itaat etmektir’’ dedi.

Spotz, 2010 yılında Atlantik’teki kürek çekme mücadelesini tamamladığında, dünyanın her yerinden medyanın ilgisi çekmişti. İlk başlarda amacının temiz su sağlanması olduğunu, ancak zaman zaman kendini aldatılmış olarak hissettiğini söyleyen Just Keep Rowing’in ortak yazarı Spotz, ‘‘Tanrı’yı tanıdığımızda başka bir şey olur. Benim için başarıydı, ancak başarının yalanlarına sahip oldum ve daha fazla için aşırı susuzluk çektim. Ama başarının getirebileceği o sözü alamadım’’ dedi.

Spotz, ‘‘Önceleri korkuyla koşuyordum, şimdiyse sevinçle koşuyorum. Tanrı’nın ne kadar iyi ve şaşırtıcı olduğunu haklı çıkarak hiçbir söze gerek yok. Tanrı’nın iyiliğine ve sevgisine sürekli tanık oluyoruz’’ ifadelerinde bulundu.

Spotz, arkadaşı Meghan ile bir müzeyi ziyaret ettiği günü hatırladığını söyledi. Arkadaşları müzeye doğru yürürken aralarında Tanrı hakkında bir tartışma başlamıştı. Bu durum Spotz ve arkadaşının bir kiliseye gitmesine neden oldu. O günden itibaren imanda büyüyen Spotz, kişisel başarının asla Tanrı’nınkine benzer bir sevgiyi kazandırmadığını söyledi.

33 yaşındaki sporcu, çocuklara yaptığı konuşmasında Müjde’yi ve kazandığı deneyimleri paylaşarak, ‘‘Düşündüğümüzden daha fazlasını yapabiliriz. Sadece birbiri ardına adım atmamız gerekir’’ dedi.

Milyarlarca İnsanın Temiz Suya Erişimi Yok

Dünya Sağlık Örgütü’ne göre, yaklaşık 2.2 milyar insanın (dünya nüfusunun yaklaşık yüzde 40’ı), güvenli içme suyuna erişimi yok. Temiz suya erişimde sadece yoksul ülkelerin sıkıntı yaşadığı düşünülüyor, ancak gelişmiş ülkeler bile bu sorunu yaşıyor.

Avustralya’da yaşadığı kuraklık zamanında su güvensizliği sorununu herhangi bir ülkenin de yaşayabileceğini öğrenen Spotz, zenginlik, teknoloji ve alt yapı olanaklarına rağmen su kıtlığının yarattığı sorunları görünce şaşkına döndü. Spotz, ‘‘Gelişmiş bir ülke olan Avustralya’da ne zaman çimleri sulayabileceğimiz veya arabamızı yıkayabileceğimiz konusunda kısıtlamalar vardı. Bu beni düşündürdü. Hiç kimse, herkesi etkileyebilecek bir olaydan muaf olamaz. Bunu ABD’de bile görüyoruz’’ dedi.

Su kıtlığının gelecekte savaşlara bile neden olabileceğe değinen Spotz, ‘‘Herkes büyük fedakârlıkta bulunmadan temiz su dünyasında yaşayabilir. Su, sağlıkta ve eğitimde ilk adımdır. Su, her şeyi etkiler’’ açıklamasında bulundu.

Lifewater, Tanzanya nüfusunun yarısının temiz suya erişimi olmadığını ve bu durumun ülke çapında hastalıklara neden olduğunu söyledi. Yardım kampanyaları aracılığıyla toplanan bağışların suya ek olarak eğitim, ulaşım ve teknoloji için de kullanılacağı açıklandı.

Run4Water, 10 bin dolarlık Tanzanya projesini hedefini, 20 bin dolarlık yeni bir hedefle aşmış durumda. Spotz ise önceki çabalarıyla temiz su girişimleri için 400bin doların üzerinde bağış toplamayı başardı. (CP)

24 Nisan Anma Töreni, Kutsal Sunu Ayini ile Gerçekleştirildi

24 Nisan anma Surp Badarak'ı (Kutsal Sunu Ayini) Kuzguncuk Surp Krikor Lusavoriç Kilisesi'nde sunuldu. Türkiye Ermenileri Patriği...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 24 Nisan Vesilesiyle Yayınladığı Mesaj

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Türkiye Ermenileri Patrikliği ve Ermeni toplumuna gönderdiği 24 Nisan taziye mesajı, bugün İstanbul Kuzguncuk Surp...

Türkiye Ermenileri Patrik Sahak II’nin 24 Nisan Anması Mesajı

Türkiye Ermenileri Patriği Kadasetli Sahak II, 24 Nisan anması için bir mesaj yayınladı. Bugün 24 Nisan. Bu...

Hindistan’da Şifa için Dua Edilmesi Yasaklandı

Hindistan'ın Assam eyaletinde hastaların şifa bulması için dua edilmesi yasaklandı. Karar, Hristiyanlar tarafından endişeyle karşılandı. 2024 tarihli yasa...

Bu haberleri okudunuz mu?Benzer İçerikler
Sizin için önerildi