26 Nisan 2024 Cuma

Hristiyan yardım kuruluşundan mültecilere destek

migrantsSuriyeli Mülteciler 6 Eylül 2015’te Makedonya’da, Gevgeli yakınlarındaki Makedonya-Yunanistan sınırından geçtiler. Pazar günü Makedonya sınırını trenle geçen binlerce mülteci geçici olarak kampta kaldıktan sonra kuzeye gittiler. Makedonya, Sırbistan’ı geçen mültecilere, Macaristan’a gitmelerini sağlamak için günde iki defa tren seferi düzenledi. Makedonyalı yetkililer, Haziran ayından beri 60.000’den fazla mültecinin ülkeye giriş yaptığını ve bunların çoğunluğunun Suriyeli olduğunu belirtti.
Birçok ülkeden mültecilerin karşılanmasıyla ilgili farklı tepkiler ortaya çıktı. Örneğin; Macaristan Sırbistan’la arasına 200 kilometrelik sınır teli çekerek mültecilerin ülkeye girmelerini kontrollü olarak sağladı. Almanya da 800 bin mültecinin ülkeye giriş yapmasına müsaade etti.
Hristiyan Yardım Misyonu kurumunun Orta Doğu yöneticisi olan Steve Van Valkenburg, bu hizmetin kar amacı gütmeyen bir hizmet olduğunu ve 500’den fazla kiliseye hizmet ettiğini ve Suriye krizinin İsa Mesih’in sevgisini dünyaya göstermek için bir fırsat olduğunu belirtti.

“BİZ İSA MESİH’E HİZMET EDİYORUZ”

Hristiyan Yardım Misyonu; 1953’den beri dünyadaki tüm kiliselerle birlikte çalışan ve uzun yıllardan beri etkin bir biçimde dua konusunda, avukatlık, finansal olarak destek alan bir kuruluştur. Bu kuruluşun amacı; yerli misyon kuruluşlarını aramak ve onlara kilise kurmak da dahil onlara yardım etmektir.
Valkenburg ” Biz dünyasal bir krallık inşa etmeye çalışmıyoruz. Biz İsa Mesih’e hizmet ediyoruz.” dedi. “Bizler sadece fiziksel ihtiyaçlara değil, özellikle duygusal ve ruhsal travmalar yaşamış olan mültecilerin ihtiyaçlarına yardım ediyoruz, onların hikayelerini dinliyoruz, onlarla ağlıyoruz, onlar için dua ediyoruz, kurduğumuz kamplardan güvenli bir şekilde diğer mülteci kamplara güvenli bir biçimde gitmelerini sağlıyoruz.” dedi.
Suriye’de bulunan bütün Hristiyan Hizmetlerinin de tam olarak yapmaya çalıştığı da bu diye belirtti. (Christian Post /BA)

24 Nisan Anma Töreni, Kutsal Sunu Ayini ile Gerçekleştirildi

24 Nisan anma Surp Badarak'ı (Kutsal Sunu Ayini) Kuzguncuk Surp Krikor Lusavoriç Kilisesi'nde sunuldu. Türkiye Ermenileri Patriği...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 24 Nisan Vesilesiyle Yayınladığı Mesaj

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Türkiye Ermenileri Patrikliği ve Ermeni toplumuna gönderdiği 24 Nisan taziye mesajı, bugün İstanbul Kuzguncuk Surp...

Türkiye Ermenileri Patrik Sahak II’nin 24 Nisan Anması Mesajı

Türkiye Ermenileri Patriği Kadasetli Sahak II, 24 Nisan anması için bir mesaj yayınladı. Bugün 24 Nisan. Bu...

Hindistan’da Şifa için Dua Edilmesi Yasaklandı

Hindistan'ın Assam eyaletinde hastaların şifa bulması için dua edilmesi yasaklandı. Karar, Hristiyanlar tarafından endişeyle karşılandı. 2024 tarihli yasa...

Bu haberleri okudunuz mu?Benzer İçerikler
Sizin için önerildi