27 Nisan 2024 Cumartesi

Hristiyanlar, Yardım Paketlerini Okul Servisi ile Dağıtıyor

Hindistan’da gönüllü Hristiyanlar, koronavirüs nedeniyle yardıma ihtiyacı olan ailelere yiyecek dağıtımı yapabilmek için okul servisini kullanmaya başladı.

Hristiyan yardım kuruluşu Gospel for Asia (Asya için Müjde), Hindistan’daki ihtiyaç sahiplerine yardım edebilmek için, bir okul servisini ücretsiz yiyecek ve temel ihtiyaç dağıtımı yapan bir dükkâna çevirdi.

Güney Asya merkezli misyoner yardım kuruluşu olan Gospel for Asia, koronavirüs salgını nedeniyle işsiz, parasız ve yiyeceksiz kalan ailelere sıra dışı bir yöntem geliştirerek yardım ediyor.

The Economic Times yayınının verilerine göre; Hindistan’daki koronavirüs sayısı 107 vaka, 3.303 ölüm olarak güncellendi. 

Sınırlı sağlık hizmetleri ve sosyal mesafe kurallarının, ülkenin kalabalık nüfusu yüzünden uygulanması oldukça zor olan Hindistan’da, hastalığın hızla yayılma olasılığı bir hayli yüksek. Birçoğu yoksulluğun eşiğinde yaşayan bir milyardan fazla nüfusa sahip bir ülkedeki insanlar, koronavirüs nedeniyle ev ve geçim kaynağı olmadan ortada kaldılar.  

Gospel for Asia Yardım Kuruluşunun kurucusu Dr. C. P. Johannan: “Koronavirüs salgını gibi felaketler sırasında gerçekleşen şaşırtıcı şeylerden biri, kiliselerin ihtiyacı olanlara Mesih’in sevgisini göstermek ve yardım etmek için daima hazır durumda olmalarıdır. Böyle bir dönemde oruç tutmak, dua etmek ve yardıma ihtiyacı olan insanlara yardım etmek son derece önemlidir. İsa’nın, Matta 25. bölümde bahsettiği Tanrının sevgisini günümüzde gösterme fırsatımız var. Kutsal Kitapta yazdığı gibi yardıma ihtiyacı olanlara yardım ettiğimizde Tanrı’ya da yardım etmiş oluyoruz” dedi.

Yardım kuruluşunun desteğiyle birçok şehir ve köydeki yerli gönüllüler ihtiyacı olanları yardım edebilmek için sebze, pirinç ve baharat dağıtıyor.

Köylerden birinde Believers Eastern Kilisesi’nin üyeleri ve Sisters of Compassion organizasyonundan bir grup gönüllü, ihtiyaç sahibi herkesin ücretsiz olarak yiyecek ve temel ihtiyaç paketlerini alabilmesi için okul otobüsünü mobil bir dükkâna dönüştürdü. Organizatörler, yerliler için otobüsün geçtiği saat ve durduğu duraklar hakkında bir bilgilendirme program hazırladı. 

Gönüllüler, önceden belirlenen konumlara yiyecek paketlerini bırakarak, insanların sosyal mesafeyi koruyup ihtiyacı olan ürünleri gelip alma fırsatı sunduklarını anlattı. 

Gıda ve hijyen ürünlerinin yanı sıra, gönüllülerden oluşan ekip, kişisel bakımın nasıl sağlanması gerektiği ve koronavirüsün yayılmasını engellemek için hangi adımları izlemeleri gerektiğine dair bilgi veriyor. 

Hristiyan yardım kuruluşu Gospel for Asia, 1979’dan beri Güney Asya’da faaliyet göstermektedir. Bu süre zarfında, 70.000 çocuğa yardım bağladı, 1200 farklı köyde ücretsiz kamp etkinlileri düzenledi, 4.000’den fazla su kuyusu açtı, 11 binden fazla su filtresi kurdu ve 14 ülkede 110 dilde radyo üzerinden İncil dersleri verdi. (cnl.news/O.D)

24 Nisan Anma Töreni, Kutsal Sunu Ayini ile Gerçekleştirildi

24 Nisan anma Surp Badarak'ı (Kutsal Sunu Ayini) Kuzguncuk Surp Krikor Lusavoriç Kilisesi'nde sunuldu. Türkiye Ermenileri Patriği...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 24 Nisan Vesilesiyle Yayınladığı Mesaj

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Türkiye Ermenileri Patrikliği ve Ermeni toplumuna gönderdiği 24 Nisan taziye mesajı, bugün İstanbul Kuzguncuk Surp...

Türkiye Ermenileri Patrik Sahak II’nin 24 Nisan Anması Mesajı

Türkiye Ermenileri Patriği Kadasetli Sahak II, 24 Nisan anması için bir mesaj yayınladı. Bugün 24 Nisan. Bu...

Hindistan’da Şifa için Dua Edilmesi Yasaklandı

Hindistan'ın Assam eyaletinde hastaların şifa bulması için dua edilmesi yasaklandı. Karar, Hristiyanlar tarafından endişeyle karşılandı. 2024 tarihli yasa...

Bu haberleri okudunuz mu?Benzer İçerikler
Sizin için önerildi