26 Nisan 2024 Cuma

Hristiyanlara Ait Mezarlıklar Yeşil Alan Oldu!

Hatay Samandağ’da yapılan imar planında, Rum Ortodoks Kilisesi Vakfı’na ait mezarlık alanının yeşil alan olarak geçtiğini belirten Milletvekili Tülay Hatimoğulları, Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlığı’na soru önergesinde bulundu.

“Mezarlık Olarak Kullandığı Tek Alan”

Milletvekili Tülay Hatimoğulları, “Hristiyan cemaatin mezarlığı olan bu alanın imar planında yeşil alan olarak gösterilmesi Lozan Anlaşması’nın ihlali değil midir?” dedi.

Hataylı Milletvekili Tülay Hatimoğulları, önergesinde şunları kaydetti:
“Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından onaylanan Hatay Samandağ Turizm Bölgesi 1. Alt Bölge 1/5000 Ölçekli Revizyon Nazım Planı ile Hatay Samandağ Turizm Bölgesi 1. Alt Bölge 1/1000 Ölçekli Revizyon Uygulama Planı 18.11.2019 günü Samandağ Belediyesinde askıya çıkartılmış ve eş zamanlı olarak web sayfasında yayımlanarak kamuoyunun bilgisine sunulmuştur.
Samandağ’da askıya çıkarılan revizyon imar planından kaynaklı yurttaşların mağduriyetlerinin geliştiğini, 5 Aralık 2019 tarihinde tarafınıza ilettiğimiz soru önergesinde belirtmiştik. Yurttaşların bu mağduriyetleri ile ilgili itirazlarının gündeme alınarak, acilen çözüm üretilmesi gerektiğini ifade etmiştik.
Söz konusu imar planında, Samandağ Rum Ortodoks Kilisesi Vakfı’na ait mezarlık olarak kullanılan alan, yeşil alan olarak belirtilmiştir. Cemal Gürsel Mahallesi’nde bulunan 617 nolu parselin tapusu, geçen yıla kadar Bölge Vakıflar Müdürlüğü’nün uhdesinde iken, 5 yıllık hukuk mücadelesinin ardından Kilise Vakfı’na alınmıştır. Meryem Ana Kilisesi’nin yanında uzanan bu alan, 1870’lerden beri Hristiyan Cemaatinin mezarlık olarak kullandığı tek alandır.”

24 Nisan Anma Töreni, Kutsal Sunu Ayini ile Gerçekleştirildi

24 Nisan anma Surp Badarak'ı (Kutsal Sunu Ayini) Kuzguncuk Surp Krikor Lusavoriç Kilisesi'nde sunuldu. Türkiye Ermenileri Patriği...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 24 Nisan Vesilesiyle Yayınladığı Mesaj

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Türkiye Ermenileri Patrikliği ve Ermeni toplumuna gönderdiği 24 Nisan taziye mesajı, bugün İstanbul Kuzguncuk Surp...

Türkiye Ermenileri Patrik Sahak II’nin 24 Nisan Anması Mesajı

Türkiye Ermenileri Patriği Kadasetli Sahak II, 24 Nisan anması için bir mesaj yayınladı. Bugün 24 Nisan. Bu...

Hindistan’da Şifa için Dua Edilmesi Yasaklandı

Hindistan'ın Assam eyaletinde hastaların şifa bulması için dua edilmesi yasaklandı. Karar, Hristiyanlar tarafından endişeyle karşılandı. 2024 tarihli yasa...

Bu haberleri okudunuz mu?Benzer İçerikler
Sizin için önerildi