27 Nisan 2024 Cumartesi

Hristiyanlığı Benimseyen Eşini Öldürmek İstedi

Doğu Uganda’da yaşayan 38 yaşındaki üç çocuk annesi bir kadın, çantasında Kutsal Kitap bulan kocası tarafından zirai ilaç içirilerek öldürülmeye çalışıldı. 

21 Kasım günü Bugiri Bölgesi’nin Matovu köyünde Zubeda Nabirye’nin eşi, kendisine çantasında neden Kutsal Kitap olduğunu sorarak Hristiyan olup olmadığını öğrenmeye çalıştı. 

Eşinin soruları üzerine Nabirye, bir arkadaşının kendisine Kutsal Kitap verdiğini ve dinin kişisel bir tercih olduğunu söyleyerek, Hristiyanlığı benimsediğini belirtti. Nabirye’nin yanıtları üzerine öfkelenen adam ona saldırarak zirai ilaç içirmeye çalıştı. Göğsünden, boynundan ve kalçasından yaralanan talihsiz kadın, ilacın bir kısmını da yutmak zorunda kaldı. 

Çift, bu yılın başlarında Kaliro bölgesinden Matovu’ya taşındığında, salgın nedeniyle üç çocuğunu Nabirye’nin kayınvalidesine bırakmışlardı. Bundan dolayı Nabirye bilincini kaybettiğinde evde kimse yoktu. 

Nabirye, ”Gözlerimi açtığımda komşularımın çevremi saldırdığını gördüm” dedi. Komşular Morning Star News’e Nabirye’nin evinden ağlama ve feryat sesleri duyduklarını, ancak vardıklarında evin boş olduğunu söyledi. Komşulardan biri Morning Star News’e verdiği demeçte, “Geri dönerken, yakındaki bitkilerin arasında iniltileri duyduk. Bilincini yeniden kazanmıştı, ancak her yeri yara içindeydi. Daha sonra Kaliro’daki evinin yakınında bulunan hastaneye naklini ayarladık” dedi. 

Bir akrabası, Nabirye’nin saldırı nedeniyle polise şikâyette bulunamayacağını, aksi takdirde daha fazla şiddete uğrayabileceğini söyledi. 21 Ağustos’ta İsa Mesih’e iman eden Nabirye, 2 Aralık’ta hastaneden taburcu oldu ve Hristiyan bir ailenin evine sığındı.

Nabirye, ”Kayınvalidemin bakımı altında olan çocuklarım için endişeliyim. Onları görmenin ve onlarla yeniden bir araya gelmenin benim için çok zor olacağını biliyorum” dedi. 

Saldırı, Morning Star News’in belgelediği Uganda’daki Hristiyanlara yönelik birçok zulüm vakasının sonuncusu olarak gerçekleşti. (CHL)

24 Nisan Anma Töreni, Kutsal Sunu Ayini ile Gerçekleştirildi

24 Nisan anma Surp Badarak'ı (Kutsal Sunu Ayini) Kuzguncuk Surp Krikor Lusavoriç Kilisesi'nde sunuldu. Türkiye Ermenileri Patriği...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 24 Nisan Vesilesiyle Yayınladığı Mesaj

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Türkiye Ermenileri Patrikliği ve Ermeni toplumuna gönderdiği 24 Nisan taziye mesajı, bugün İstanbul Kuzguncuk Surp...

Türkiye Ermenileri Patrik Sahak II’nin 24 Nisan Anması Mesajı

Türkiye Ermenileri Patriği Kadasetli Sahak II, 24 Nisan anması için bir mesaj yayınladı. Bugün 24 Nisan. Bu...

Hindistan’da Şifa için Dua Edilmesi Yasaklandı

Hindistan'ın Assam eyaletinde hastaların şifa bulması için dua edilmesi yasaklandı. Karar, Hristiyanlar tarafından endişeyle karşılandı. 2024 tarihli yasa...

Bu haberleri okudunuz mu?Benzer İçerikler
Sizin için önerildi