27 Nisan 2024 Cumartesi

Irak’ta Azınlık Grupları Endişeli

2014-2017 tarihleri arasında IŞİD saldırıları nedeniyle yerinden edilen göçmenlere tahsis edilen kampların kapanma ihtimali, ülkedeki azınlık gruplarını endişelendiriyor. 

Saldırılar nedeniyle Hristiyanlar ve Yezidiler başta olmak üzere yaklaşık 7 milyon kişi evlerini terk etmek zorunda kaldı. Hristiyanların bir kısmı Ninova Ovası’na dönerken, bazıları yurt dışına göç etti. Son yirmi yılda, Irak’taki Hristiyan nüfusu savaş ve zulüm nedeniyle yaklaşık yüzde 80 azaldı. Günümüzde Hristiyanların oranı ülke nüfusunun sadece yüzde 1’ini oluşturuyor. 

Yerinden edilen yaklaşık 1 milyon Iraklının 175 bin’i kamplarda yaşam mücadelesi veriyor. 2017’den bu yana yerinden edilen 4,8 milyon kişinin geri döndüğü açıklandı.

Kerkük ve Diyala kentlerinde 24 kamp bulunuyor. Irak hükümeti ülkedeki tüm kampların 30 Temmuz’a kadar kapatılacağını açıkladı. Geçmişte de benzer duyurular yapılmıştı, ancak sürecin yeniden uzatılıp uzatılmayacağı henüz belli değil. 

Hükümet, ülkeye geri dönenlere iş imkanı ve maddi destek sunulacağını söyledi. Ancak birçok kişi savaşın harap ettiği koşullar nedeniyle endişeli. Yetersiz hizmetler, sınırlı iş olanakları ve güvenliğin sağlanmaması nedeniyle çoğu kişi geri dönmeye kuşkuyla yaklaşıyor.

(Kaynak: Persecution)

24 Nisan Anma Töreni, Kutsal Sunu Ayini ile Gerçekleştirildi

24 Nisan anma Surp Badarak'ı (Kutsal Sunu Ayini) Kuzguncuk Surp Krikor Lusavoriç Kilisesi'nde sunuldu. Türkiye Ermenileri Patriği...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 24 Nisan Vesilesiyle Yayınladığı Mesaj

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Türkiye Ermenileri Patrikliği ve Ermeni toplumuna gönderdiği 24 Nisan taziye mesajı, bugün İstanbul Kuzguncuk Surp...

Türkiye Ermenileri Patrik Sahak II’nin 24 Nisan Anması Mesajı

Türkiye Ermenileri Patriği Kadasetli Sahak II, 24 Nisan anması için bir mesaj yayınladı. Bugün 24 Nisan. Bu...

Hindistan’da Şifa için Dua Edilmesi Yasaklandı

Hindistan'ın Assam eyaletinde hastaların şifa bulması için dua edilmesi yasaklandı. Karar, Hristiyanlar tarafından endişeyle karşılandı. 2024 tarihli yasa...

Bu haberleri okudunuz mu?Benzer İçerikler
Sizin için önerildi