28 Nisan 2024 Pazar

İsa Mesih’e İman Edenler Ölüm Riskiyle Karşı Karşıya

Open Doors’un 2024 Dünya İzleme Listesi’ne göre, Hristiyanlar 13 ülkede şiddetli zulme maruz kalıyor. 16 Ocak’ta yayınlanan liste, Hristiyanların dünya çapında baskı altına alındığını gösteriyor. 

2023’te Hristiyanlar 11 ülkede şiddetli zulme maruz kalıyordu. Bu yıl listeye Suudi Arabistan ve Suriye eklendi. Toplam 50 ülkede Hristiyanların zulme maruz kaldığı bildirildi. 

Hristiyanlara yönelik zulmün incelendiği Dünya İzleme Listesi’nde 62. sırada Rusya, 66. sırada Honduras, 67. sırada Venezuela ve 77. sırada Ukrayna yer aldı. 2023 yılında 50. sırada yer alan Nikaragua ise hızla yükselerek 2024 yılı listesinde 30. sırada yer aldı. Kolombiya 22. sıradan 34. sıraya geriledi. Hristiyanlar silahlı gerillaların, uyuşturucu kartellerinin ve çetelerin baskısına maruz kalıyor. Open Doors, ‘‘Kolombiya’da yolsuzluk ve şiddet hakkında konuşmak isteyen Hristiyanlar ve dini liderler hedef alınıyor. İnsan haklarını savunan inanlılar, silahlı grupların hedefi oluyor’’ açıklamasında bulundu.

2024 Dünya İzleme Listesi’nin ilk sırasında ise Kuzey Kore yer alıyor. Open Doors, Kuzey Kore’de Hristiyan olanların ölümle cezalandırıldığını söyledi. Komünist rejim, Hristiyanları çalışma kamplarına gönderiyor. Kamplara gönderilenlerin çoğu maruz kaldıkları şiddet nedeniyle hayatını kaybediyor. ‘‘Kamplarda on binlerce Hristiyanın hapsedildiğine inanılıyor. Hristiyanların Kuzey Kore’de özgürce yaşaması mümkün değil. İbadet etmek için bir araya gelemiyorlar’’ açıklamasında bulunuldu. 

2024 Dünya İzleme Listesi’nin 2. sırasında Somali ve 3. sırasında Libya yer alıyor. Dünya genelinde yaklaşık 365 milyon Hristiyan inançları nedeniyle zulüm görüyor.

(Kaynak: Catholic News Agency)

24 Nisan Anma Töreni, Kutsal Sunu Ayini ile Gerçekleştirildi

24 Nisan anma Surp Badarak'ı (Kutsal Sunu Ayini) Kuzguncuk Surp Krikor Lusavoriç Kilisesi'nde sunuldu. Türkiye Ermenileri Patriği...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 24 Nisan Vesilesiyle Yayınladığı Mesaj

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Türkiye Ermenileri Patrikliği ve Ermeni toplumuna gönderdiği 24 Nisan taziye mesajı, bugün İstanbul Kuzguncuk Surp...

Türkiye Ermenileri Patrik Sahak II’nin 24 Nisan Anması Mesajı

Türkiye Ermenileri Patriği Kadasetli Sahak II, 24 Nisan anması için bir mesaj yayınladı. Bugün 24 Nisan. Bu...

Hindistan’da Şifa için Dua Edilmesi Yasaklandı

Hindistan'ın Assam eyaletinde hastaların şifa bulması için dua edilmesi yasaklandı. Karar, Hristiyanlar tarafından endişeyle karşılandı. 2024 tarihli yasa...

Bu haberleri okudunuz mu?Benzer İçerikler
Sizin için önerildi