26 Nisan 2024 Cuma

İsa Mesih’i 50 Günde 50 Eyalet Gezerek illüzyonla Anlatıyor!

Hristiyan illüzyonist Phil Dalton, 50 günde 50 eyalet gezerek İncili illüzyon (Göz Yanılsaması) gösterisi ile müjdeleme turuna başladığı Juneau, Alaska’dan sonra Johnson City’e getirdi.

İllüzyon ve Hristiyanlık Birbirine Uymuyor

Bir Hristiyan illüzyonistin zıtların birleşimi olduğunu düşünülebiliriz, ancak Phil Dalton bunun aksini ispatladı. Tennessee, Johnson City’deki Güneybatı Baptist Kilisesi’nde, uzun zamandır illüzyonistlik yapan Phil Dalton gösterisi sırasında İsa Mesih’in müjdesini duyurdu. Güneybatı Baptist Kilisesi Pastörü Greg Salyer; ” Dalton açık bir şekilde müjdeyi duyurduğu gibi aynı zamanda İsa Mesih’in mucizeler yaratan tek kişi olduğunu da anlattı” dedi.

Dalton’un İllüzyon Şovu İnanç ve Eğlence Dolu

Dalton, bazı Hristiyan kesimlerin kendisinin Mesih ve İllüzyonu karıştırmasını sorgulayabileceğini söyledi. Bazıları, ikisinin muhtemelen uyuşmayacağı görüşünde de olabilir ancak Müjdeyi anlatmak için elimizdeki tüm meziyetleri kullanmalıyız.

Dalton, “Kutsal Kitap’ın bölümlerini resmetmek için illüzyon kullanıyorum ve Hristiyan bir evde yetiştirildim. İllüzyonistliğe başladığım ilk zamanlarda, Tanrı’nın kelamını öğretmek için ‘Ne harika bir fırsat’ diye düşündüm” dedi.

Mayıs ayı sonunda, Dalton, eşi ve beş çocuğu, gösteriye başladığı eyaletlerden birincisi olan Juneau, Alaska’ya gitmek üzere ailesinin 2006 model Jeep Commander’ine bindiler. Uzun yolculukları onları daha sonra Pasifik Kuzeybatı’sı ve Washington, Oregon ve benzeri yerlere götürdü.

New York’u ziyaret eden aile, ülke çapında turun yarısını bitirdi. Dalton’un Johnson City’deki gösterisinin ardından Maryland, West Virginia gibi eyaletler izledi.

Dalton: “Şu anda kilometre sayacına bakıyorum ve Jeep’te 202,000 mil yapmış durumdayız. İnsanlar şimdiye kadar çok nazik davrandılar.”

Dalton Gösteriler İçin Hiçbir Ücret Almıyor

Aracı için benzin alması gereken, tur sırasında ailesinin barınma ve beslenme ihtiyaçlarına karşın, Rabbin onlara ihtiyaçlarını vereceğine inanıyor ve hiçbir ücret talep etmiyor.

Dalton, “Sonuç olarak, Tanrı’nın bize yol gösterdiği kiliselere gitmek istiyoruz. Ben vaiz değilim ve bu kelimeyi kullanmaya bile utanırım. Ben illüzyonistim ve bu meziyetimi iyi haberi yayacağım bir hizmet olarak kullanıyorum” dedi.

Dalton: “İsa Mesih’e imanın bir resmini yaratmayı planlıyorum, şovum bundan ibaret ve gösteride hatırlatmak istediğim tek şey İsa Mesih’e iman… İnsanların evlerine giderken bunu hatırlamasını istiyorum”dedi.

24 Nisan Anma Töreni, Kutsal Sunu Ayini ile Gerçekleştirildi

24 Nisan anma Surp Badarak'ı (Kutsal Sunu Ayini) Kuzguncuk Surp Krikor Lusavoriç Kilisesi'nde sunuldu. Türkiye Ermenileri Patriği...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 24 Nisan Vesilesiyle Yayınladığı Mesaj

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Türkiye Ermenileri Patrikliği ve Ermeni toplumuna gönderdiği 24 Nisan taziye mesajı, bugün İstanbul Kuzguncuk Surp...

Türkiye Ermenileri Patrik Sahak II’nin 24 Nisan Anması Mesajı

Türkiye Ermenileri Patriği Kadasetli Sahak II, 24 Nisan anması için bir mesaj yayınladı. Bugün 24 Nisan. Bu...

Hindistan’da Şifa için Dua Edilmesi Yasaklandı

Hindistan'ın Assam eyaletinde hastaların şifa bulması için dua edilmesi yasaklandı. Karar, Hristiyanlar tarafından endişeyle karşılandı. 2024 tarihli yasa...

Bu haberleri okudunuz mu?Benzer İçerikler
Sizin için önerildi