27 Nisan 2024 Cumartesi

İsa Mesih’i Kabul Eden Adam, Kardeşleri Tarafından Saldırıya Uğradı

Uganda’nın doğusunda Hristiyan bir adam, İsa Mesih’i kabul etmesi nedeniyle kardeşinin palalı saldırısına uğradı.

Morning Star News, 27 Haziran’da dindar bir aileden gelen 39 yaşındaki Abudlawali Kijwalo’nun Nankodo, Kibuku Bölgesi’nde hayvanlarını otlatırken karşısına kardeşi Musoga Murishid’in çıktığını bildirdi.

Kijwalo, ailesinin kendisini Hristiyan müziği dinlemesi ve İsa Mesih’i kabul etmesi konusunda uyardığını söyledi. Saldırının yaşandığı gün kardeşinin kendisine inancını sorması üzerine Kijwalo, İsa Mesih’i kabul ettiğini belirtti. Bunun üzerine kardeşinin palayla başına vurması sonucu ağır yaralandı. Kardeşinin hayatını kaybettiği düşünen Murishid, olay yerinden uzaklaştı. Saldırıya şahit olan köyün ihtiyarı, Kijwalo’ya yardım etmek için ilk müdahale ekipleriyle temasa geçti.

Morning Star News, hayatından endişe duyan Kijwalo’nın saklandığını bildirdi. CBN News, yeni inanlıya yönelik saldırının, Uganda’daki Hristiyanlara karşı zulüm dalgasının sadece sonuncusu olduğunu belirtti. Doğu Afrika ülkesinde Hristiyanlara yönelik saldırılar birkaç yıl öncesine dayanıyor.

Bu ayın başlarında, doğu Uganda’da Hristiyanlığı benimseyen bir kadın, babası ve aile üyeleri tarafından zehir içmeye zorlanması nedeniyle hastaneye kaldırıldı. Annesi, ailesinin kendisi öldürmeyi planladığı konusunda onu uyarmıştı. Haziran ayında 70 yaşındaki bir pastör, aşırılık yanlıları tarafından öldürüldü. Ocak ayında ise Hristiyanlığı benimseyen bir adam, bir hafta sonra radikal grupların saldırısı sonucunda hayatını kaybetti.

Morning Star News, Uganda anayasasının ve diğer yasalarının inanç özgürlüğü sağladığını belirtti. Öte yandan ülke nüfusunun yüzde 84’ünü Hristiyanlar oluşturuyor. Zulüm gözlemcisi World Watch Monitor, web sitelerinde, ‘‘Yerli bir isyan hareketi komşu Demokratik Kongo Cumhuriyeti’nde kök saldı ve bu durum Ugandalı radikalleri Hristiyanlar üzerindeki baskıyı artırmaya teşvik etti’’ dedi. (cbn)

24 Nisan Anma Töreni, Kutsal Sunu Ayini ile Gerçekleştirildi

24 Nisan anma Surp Badarak'ı (Kutsal Sunu Ayini) Kuzguncuk Surp Krikor Lusavoriç Kilisesi'nde sunuldu. Türkiye Ermenileri Patriği...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 24 Nisan Vesilesiyle Yayınladığı Mesaj

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Türkiye Ermenileri Patrikliği ve Ermeni toplumuna gönderdiği 24 Nisan taziye mesajı, bugün İstanbul Kuzguncuk Surp...

Türkiye Ermenileri Patrik Sahak II’nin 24 Nisan Anması Mesajı

Türkiye Ermenileri Patriği Kadasetli Sahak II, 24 Nisan anması için bir mesaj yayınladı. Bugün 24 Nisan. Bu...

Hindistan’da Şifa için Dua Edilmesi Yasaklandı

Hindistan'ın Assam eyaletinde hastaların şifa bulması için dua edilmesi yasaklandı. Karar, Hristiyanlar tarafından endişeyle karşılandı. 2024 tarihli yasa...

Bu haberleri okudunuz mu?Benzer İçerikler
Sizin için önerildi