3 Mayıs 2024 Cuma

İsa Mesih’in Vaftizi İskenderun Ortodoks Kilisesi’nde Törenle Kutlandı

İsa Mesih’in, Ürdün Nehri’nde vaftiz edilmesinin kutlandığı “Vaftiz Bayramı” Hatay’ın İskenderun ilçesindeki Ortodoks Hristiyanlarca coşkuyla kutlandı. İskenderun Aziz Corç Rum Ortodoks Kilisesi’nde düzenlenen özel bir ayinle kutlanan Vaftiz Bayramında, okunarak kutsanan sular da cemaat üyelerine dağıtıldı.

İsa Mesih’in Vaftiz Edilmesi İskenderun Ortodoks Kilisesi’nde gerçekleştirilen bir ayinle kutlandı. Kutsal Ayini Kilise Pederleri Dimitri Yıldırım ile Yusuf Nicholas Papasoğlu birlikte yönetti. Ayinde dualar okundu, barış mesajları verildi, sular kutsanarak cemaate dağıtıldı.

Peder Dimitri Yıldırım, ayin esnasında verdiği vaazda Vaftiz Bayramı’nın anlamından bahsederken, Mesih İsa’nın Vaftizci Yahya tarafından vaftiz edildiğini de hatırlatarak; “Vaftiz demek, Kutsal Ruhun insanlara gelmesi demektir. Vaftiz, sadece suyla yıkanmak ve yağla kutsanmak değildir. Bizler vaftiz sayesinde Kutsal Ruh ile buluşuyoruz.

İsa Mesih’in vaftizi ise Mesih’in Tanrısallığının ortaya çıkmasıdır, zuhur etmesidir. Kutsal Ruhun vaftiz esnasında İsa Mesih’in üzerine inmesi ile Tanrı’nın oğlu olduğunu göstermiş oldu” diye konuştu. 

Peder Yusuf Nicholas Papasoğlu ise verdiği kısa vaazında, suyun Eski Ahitte kötü olaylarda görüldüğünü ve bu şekilde anıldığını belirtti. Nuh Tufanı ile Musa ve halkının Firavun’dan kaçarken Firavun’un ve tüm askerlerinin suda boğularak öldüğünü anımsatan Papasoğlu; “Lakin Mesih ile beraber su meshedildi ve bizler için yaşam kaynağı oldu, hayatımızı kutsadı. Bizler her Pazar geliriz ve kutsal kiliseden, hayatımızın kutsanması için komünyon alırız veyahut kutsal yağ gizemi gününde yağ süreriz.

Kilisemiz bu konuda bizim yaşamımızın Hristiyanca olması ve kutsallık içinde kalması adına, bu kutsallığı kiliseden evlerimize taşıyor ve evlerimizi kutsuyoruz. Bunun amacı hayatımızın her adımı kutsallıkla dolsun! Evimiz de yolumuz da, içimiz de… Her sene bugünlere inşallah Rabbim bereketi her daim sizin üzerinizde olur” dedi.

Peder Papasoğlu daha sonra kazan içindeki suya Kutsal Haçı batırarak temsili vaftiz töreni yaptı. Peder Papasoğlu, Vaftiz Bayramı töreni sırasında ayrıca, okunarak kutsanan suyun içerisine bir demet zeytin dalını batırdıktan sonra ikonalar ile ayine iştirak eden cemaati kutsadı.

Bugün için özel olarak hazırlanan ekmekleri de dualar okuyarak kutsayan Peder Yusuf Nicholas Papasoğlu, bugüne özel olarak kutsanan suları da evlere götürülmek üzere cemaat üyelerine dağıttı. 

(SAT-7 Türk/İlyas Edip TERBİYELİ-İskenderun)

Gümüşhane’deki İmera Manastırı Tarihi Dokusuna Kavuştu

Gümüşhane’nin tarihi ve kültürel hazinelerinden birisi olan İmera Manastırı yıllar içinde yapılan tahribatlardan kurtarıldı. Manastırın duvarlarına kazınan...

Gençler, Kutsal Kitap’ın Yaşamlarını Değiştirdiğini Söyledi

Amerika Kutsal Kitap Topluluğu (American Bible Society) 2024 yılı raporunda, Kutsal Kitap'ın gençler üzerinde etkisinin arttığını açıkladı.  4-23...

Hristiyan Yardım Kuruluşu, Pakistan’daki Hristiyanları Desteklemeye Devam Ediyor

Ağustos 2023'te Hristiyanlara karşı başlatılan ayaklanma sonucu birçok kişi evini ve eşyalarını kaybetti. Kurbanlardan biri de Pakistan'ın...

Pakistan’da Pastöre Suçlama

Pakistan’ın Gujranwala kentinde yaşayan pastör Accad, paylaşılan bir videoda damadı Almas tarafından dine hakaret etmekle suçlandı. Almas,...

Bu haberleri okudunuz mu?Benzer İçerikler
Sizin için önerildi