27 Nisan 2024 Cumartesi

İskenderun Katolik Katedrali’nde ‘Yağların Kutsanması’ Ayini

İskenderun Müjdeleme Katolik Kilisesi’nde, her yıl gerçekleştirilen ‘Yağların Kutsanması’ Ayini, geçtiğimiz hafta içinde gerçekleştirildi. Rahiplerin yeminlerini tazelediği ve yağların kutsandığı için Katedralde gerçekleştirilen Krizma Ayini’ne, bölge kiliselerinin tüm rahipleri katılım gösterdi.

Anadolu Havarisel Vekili ve Episkoposu Monsenyör Paolo Bizzeti tarafından yönetilen ayinde; İskenderun Katolik Kilisesi Pederleri Dariusz Dogondke ve Antuan Ilgıt’ın yanı sıra Antakya Katolik Kilisesi Pederleri Domenico Bertogli ve Fransua Dondu, Mersin Katolik Kilisesi Pederi Roshan Cordeiro, Samsun Katolik Kilisesi Pederi Marcelo Cisneros da hazır bulundular.

Ayinde ilk olarak rahipler ‘iffet, itaat ve fakirlik’ yeminlerini yenilediler. Daha sonra hastalar ve katekümenler için yağlar kutsandı ve Krizma Kutsaması gerçekleştirildi.

İsa’nın Misyonu’nu Kutsal Ruh Aracılığıyla Anlayabiliriz

Monsenyör Paolo Bizzeti, kutsal ayin esnasında verdiği vaaz da Kutsal Ruh’un iman gücünden bahsetti. Paolo Bizzeti; “Şu an kutlanmakta olduğumuz bu Ayin, geleneksel olarak Pederlerin ve Diyakonların ayini olarak adlandırılıyor. Hâlbuki bu Kutsal Ayin, kendisini kutsal ruh tarafından esinlenmeye bırakan bütün imanlıların kutladığı bir ayindir” dedi.

Tarihte birçok insanın kutsal ruha sahip olduğunu da sözlerine ekleyen Monsenyör Bizzeti, Kutsal Ruh sayesinde İsa’nın misyonunu anlayabileceğimize dikkat çekti.

Bizlerin; mahkûmların özgür kalması veya suçluların affedilmesini kabul edemediğimiz gibi Tanrı’nın lütfunu tüm insanlara vermesini de kabul edemediğimize dikkat çeken Bizzeti, ancak bunların imkânsızlığını düşünürsek İsa’nın misyonunu ve kendisin reddetmiş olacağımıza işaret etti.

Ayinde Yeminler Tazelendi

Bizzeti daha sonra yönetim bölgesindeki rahiplere, kutsandıklarında üstlendikleri misyon ve taahhütleri hatırlatarak, verdikleri sözleri yenilemelerini istedi. Yeminlerin tazelenmesinin ardından cemaat de rahipler için dua etti.

Ardından beden ve ruhu rahatlatmak, hastaların ağrılarını dindirmek, hastalık ve acılardan kurtarmak üzere Mesih tarafından tesis edilen Hasta Yağı kutsandı. Bu yağlar yıl boyunca rahipler tarafından hastaların mesh edilmesinde kullanılacak.

İkinci olarak vaftize hazırlanan yetişkinlere, onların şeytana karşı verdikleri mücadelede kuvvetli olmaları ve vaftizle alacakları yeni hayatın sonsuz armağanını daha iyi anlayabilmeleri için verilen Katekümen Yağı kutsandı.

Son olarak da zeytinyağı ve güzel kokularla hazırlanan Kutsal Yağ kutsandı. Bu yağ da yıl boyunca düzenlenecek törenlerde kullanılacak. (SAT-7 TÜRK/İlyas Edip TERBİYELİ-İskenderun)

24 Nisan Anma Töreni, Kutsal Sunu Ayini ile Gerçekleştirildi

24 Nisan anma Surp Badarak'ı (Kutsal Sunu Ayini) Kuzguncuk Surp Krikor Lusavoriç Kilisesi'nde sunuldu. Türkiye Ermenileri Patriği...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 24 Nisan Vesilesiyle Yayınladığı Mesaj

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Türkiye Ermenileri Patrikliği ve Ermeni toplumuna gönderdiği 24 Nisan taziye mesajı, bugün İstanbul Kuzguncuk Surp...

Türkiye Ermenileri Patrik Sahak II’nin 24 Nisan Anması Mesajı

Türkiye Ermenileri Patriği Kadasetli Sahak II, 24 Nisan anması için bir mesaj yayınladı. Bugün 24 Nisan. Bu...

Hindistan’da Şifa için Dua Edilmesi Yasaklandı

Hindistan'ın Assam eyaletinde hastaların şifa bulması için dua edilmesi yasaklandı. Karar, Hristiyanlar tarafından endişeyle karşılandı. 2024 tarihli yasa...

Bu haberleri okudunuz mu?Benzer İçerikler
Sizin için önerildi