26 Nisan 2024 Cuma

İskenderun Katolik Kilisesi’nde ‘Kısıtlama Gölgesinde’ Noel Kutlaması

İsa Mesih’in bedensel olarak dünyadaki doğuşunun kutlandığı Noel (Doğuş) Bayramı dolayısıyla İskenderun Müjdeleme Latin Katolik Kilisesi’nde de bir ayin gerçekleştirildi. Kilise Pederleri Dariusz Dogondke (Daryuş Dogonke)’nin yönettiği kutsal ayine, az sayıda cemaat üyesi katılabildi.

İskenderun Müjdeleme Latin Katolik Kilisesinde 25 Aralık Cuma günü gerçekleştirilen Kutsal Noel Ayini de yine Covid-19 tedbirleri çerçevesinde az sayıda cemaat üyesinin katılımlarıyla gerçekleştirildi.

Barış mesajları verilen ayinde, İncil’in bölümlerinin okunmasının ardından kısa bir de vaaz veren Peder Dogondke; “Bugün İsa Mesih’in dünyadaki bedensel doğumunu kutluyoruz. Sevinin kurtarıcımız bugün doğmuştur. Ölüm korkusunu yıkan ve sonsuz vaatlerin müjdesini veren yaşamın doğduğu günde üzüntüye yer yoktur. Bu bir sevinç günüdür. Gökler ve yeryüzü mutludur. Bugün Rab doğduğunda melekler coşku içinde ilahiler ve şarkılar söylerler. İsa, Meryem’in rahminde insan olmuş babanın sevgisidir. İsrail halkı tarafından deneyimlenmiş, günahların affı ve kurtuluş olarak vaat edilmiş bir sevgilidir. İsa; babanın şefkatinden ve merhametinden doğan güneş! Gel, sevgi ve barış yolunu insanlığa göster” şeklinde açıklamalarda bulundu.

Noel İlahilerinin söylendiği ve Kutsal Komünyonun kurulduğu ayinde, törene katılan cemaat üyelerinin sosyal mesafe, maske ve hijyen kurallarına büyük önem gösterdiği ise gözlerden kaçmadı.

Anadolu Havarisel Vekili ve Episkoposu Monsenyör Paolo Bizzeti ise bir süre önce yakalandığı Covid-19 hastalığı dolayısıyla gördüğü tedavi nedeniyle Kutsal Noel Ayinine katılamadı. (SAT-7 Türk/İlyas Edip TERBİYELİ-İskenderun)

24 Nisan Anma Töreni, Kutsal Sunu Ayini ile Gerçekleştirildi

24 Nisan anma Surp Badarak'ı (Kutsal Sunu Ayini) Kuzguncuk Surp Krikor Lusavoriç Kilisesi'nde sunuldu. Türkiye Ermenileri Patriği...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 24 Nisan Vesilesiyle Yayınladığı Mesaj

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Türkiye Ermenileri Patrikliği ve Ermeni toplumuna gönderdiği 24 Nisan taziye mesajı, bugün İstanbul Kuzguncuk Surp...

Türkiye Ermenileri Patrik Sahak II’nin 24 Nisan Anması Mesajı

Türkiye Ermenileri Patriği Kadasetli Sahak II, 24 Nisan anması için bir mesaj yayınladı. Bugün 24 Nisan. Bu...

Hindistan’da Şifa için Dua Edilmesi Yasaklandı

Hindistan'ın Assam eyaletinde hastaların şifa bulması için dua edilmesi yasaklandı. Karar, Hristiyanlar tarafından endişeyle karşılandı. 2024 tarihli yasa...

Bu haberleri okudunuz mu?Benzer İçerikler
Sizin için önerildi