29 Nisan 2024 Pazartesi

İskenderun’da Ayinler, Sosyal Mesafe Kuralına Uygun Gerçekleştiriliyor

İskenderun’daki kiliselerde, normalleşme süreci kapsamında Koronavirüse karşı alınan tedbirlere uyularak toplu ibadetlere yeniden başlandı. İskenderun Aziz Nikola Rum Ortodoks Kilisesi Pederi Dimitri Yıldırım, kilisede gerçekleştirilecek ayinler için tüm tedbirlerin alındığını ve 2,5 aylık bir sürenin ardından kutsal ayinlere başladıklarını belirtti. 

Sosyal mesafe, maske kullanımı ve kilise girişinde ateş ölçme gibi kurallar doğrultusunda tüm hazırlıkların tamamlandığı İskenderun Aziz Nikola Rum Ortodoks Kilisesi de kapılarını 29 Mayıs tarihi itibariyle yeniden cemaatine açtı.

Yetkililer tarafından belirlenen kurallara uyarak, 2 buçuk ay aradan sonra tekrar ayinlere başladıklarını ifade eden İskenderun Aziz Nikola Rum Ortodoks Kilisesi Pederi Dimitri Yıldırım; “Devletimizin, devlet büyüklerimizin buyurduğu gibi tekrar ayinlerimize başladık. Ayinlerimizi, sosyal mesafeye uyularak gerçekleştireceğiz. Cemaat üyelerimizi, maskeleriyle ve sosyal mesafeye dikkat ederek içeri alacağız. Kilisemizin girişinde ateş ölçümü de yapacağız. Tüm hijyen kurallarına dikkat ediyoruz. Hazırlıklarımızı tamamladık ve kilisemizde düzenlemeler yaptık.

Ayinlerimize şimdilik katılımlar kısıtlı olacak. Kilisemizin kapasitesi 150 kişi, biz ise ayinlere maksimum 30 kişi alacağız. Rab bu vebayı ilk etapta memleketimizden, Türkiye’mizden uzaklaştırsın ve sonra da tüm dünya âleminden uzaklaştırsın. Herkese sağlık ve mutluluklar diliyorum” şeklinde konuştu.

Peder Yıldırım, ayinlere başlanılan tarihin Diriliş Bayramının veda gününe denk geldiğini de vurgulayarak, Mesih İsa’nın Göğe Çıkış Bayramını da kutladıklarını sözlerine ekledi ve tüm cemaatin bayramını kutladı.

İskenderun Aziz Nikola Rum Ortodoks Kilisesi’nde, maske takma, el dezenfeksiyonu ve ateş ölçümünün yanı sıra sosyal mesafe kuralı da oturma yerlerine konulan kurdeleler ile gerçekleştiriliyor. (SAT-7 Türk/İlyas Edip TERBİYELİ-İskenderun)

Nepal’de Hristiyanlar ve Kiliseler Hedef Halinde

Yükselen Milliyetçilik, Hristiyanları Hedef Haline Getiriyor Yakın bir zamana kadar Nepal'de Hristiyanlar ayrımcılık ve şiddet olaylarına karşı nispeten...

Ermeni Apostolik Kiliselerinde Kutsal Haç’ın Görülüşü Yortusu

Ermeni Apostolik Kiliselerinde, 28 Nisan 2024 Pazar günü, Kutsal Diriliş Yortusu dönemi haftalarından, "Haç"ın 4 bayramından biri...

Burkina Faso’da Kaçırılan Kateşist Öldürüldü

Katolik yardım grubu Aid to the Church in Need (ACN), Burkina Faso'da kaçırılan kateşistin öldürülmesini kınadı.  ACN, kateşist...

Papa Françesko: ‘‘İyi Çoban İsa, Kaybolanları Bulana Kadar Arar’’

İsa Mesih'in İyi Çoban olduğunu hatırlatan Papa Françesko, bunun fedakâr sevgisiyle ilişkili olan bir rol olduğunu söyledi. Paskalya'nın...

Bu haberleri okudunuz mu?Benzer İçerikler
Sizin için önerildi