27 Nisan 2024 Cumartesi

İskenderun’da Palmiye Pazarı Ayinle Kutlandı

İsa Mesih’in Yeruşalim’e Girişinin kutlandığı “Dallar Bayramı – Palmiye Pazarı” münasebetiyle İskenderun Müjdeleme Latin Katolik Kilisesi’nde bir ayin düzenlendi. Geçtiğimiz yıl yaşanan deprem felaketinde tamamen yıkılan kilisenin mabet bölümü yerine, katedralin şapele çevrilen salonunda düzenlenen ayini Kilise Pederi Carmine Donnici yönetti.

Kilisenin bahçesinde başlayan ayinde, ilk olarak hazırlanan zeytin dalları kutsandı ve ardından cemaat üyelerine dağıtıldı. Peder Donnici ve cemaat üyeleri, ellerinde zeytin dalları ve çiçekler olmak üzere, ilahiler söyleyerek şapele girdiler.

Ayinin devamında Peder Donnici ve cemaat üyesi iki kişi tarafından Mesih İsa’nın yakalanarak, yargılanıp Haç’a gerilmesi süreci İncil’den bölümler halinde okundu. Okunan İncil bölümünde, ‘… Ve İsa son nefesini verdi…’ kısmında peder ve tüm cemaat üyeleri diz çökerek, bir dakika boyunca sessizce öyle kaldılar.

Daha sonra günün anlamına yönelik bir vaaz veren Peder Donnici; “İsa hem insan hem Tanrı. Haç’ın üzerinde bizim için acı çekerken Tanrısallığını bir kenara bıraktı, sadece insan oldu. Neden? Bizim acılarımızı, yoksulluğumuzu paylaşmak için bizim seviyemize kadar indi” dedi. 

Ayine iştirak eden cemaat üyeleri, kilise korosunun söylediği ilahilere de iştirak ederek, yaşanan büyük coşkuya ortak oldular.

Ayinin sonunda pederler ve cemaat üyeleri kilise bahçesinde birlikte çay içip bayramlaştılar. Palmiye Pazarı’nın ardından ‘Kutsal Hafta’ya giren Katolik Cemaati bu hafta sonu da (Cumartesi gecesi) Paskalya (Diriliş) Bayramı’nı kutlayacak. 

(SAT-7 TÜRK/İlyas Edip TERBİYELİ/İskenderun)

24 Nisan Anma Töreni, Kutsal Sunu Ayini ile Gerçekleştirildi

24 Nisan anma Surp Badarak'ı (Kutsal Sunu Ayini) Kuzguncuk Surp Krikor Lusavoriç Kilisesi'nde sunuldu. Türkiye Ermenileri Patriği...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 24 Nisan Vesilesiyle Yayınladığı Mesaj

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Türkiye Ermenileri Patrikliği ve Ermeni toplumuna gönderdiği 24 Nisan taziye mesajı, bugün İstanbul Kuzguncuk Surp...

Türkiye Ermenileri Patrik Sahak II’nin 24 Nisan Anması Mesajı

Türkiye Ermenileri Patriği Kadasetli Sahak II, 24 Nisan anması için bir mesaj yayınladı. Bugün 24 Nisan. Bu...

Hindistan’da Şifa için Dua Edilmesi Yasaklandı

Hindistan'ın Assam eyaletinde hastaların şifa bulması için dua edilmesi yasaklandı. Karar, Hristiyanlar tarafından endişeyle karşılandı. 2024 tarihli yasa...

Bu haberleri okudunuz mu?Benzer İçerikler
Sizin için önerildi