26 Nisan 2024 Cuma

İsrail’deki Hristiyanların Sayısı Göç Sayesinde Artıyor

İsrail’deki Hristiyan nüfus, doğum oranının düşük olmasına rağmen her gün artmaya devam ediyor. Bu artışın başlıca nedenleri arasında farklı ülkelerden gelen göçmen ve mülteciler olarak görülürken Hristiyan göçmenlerin -özellikle genç kesimin- genelde yüksek eğitim seviyesine sahip olmaları da dikkatlerden kaçmıyor. Bu durum Hristiyan nüfusunun ülkenin genel duruma katkı sağlaması açısından da önem kazanıyor.

İsrail’deki Hristiyan topluluğuna ilişkin veriler, İsrail’in İstatistik Bürosu tarafından hazırlanan son raporda yayınlandı.

Rapora göre; İsrail’deki Hristiyanların günümüzdeki sayısı 175 bin kişiyi buluyor, bu da toplam nüfusun %2’sini oluşturuyor.

2017 yılında Hristiyan azınlığındaki nüfus artışı bir önceki yılda kayıtlara geçen %1,4 oranını geride bırakarak %2,2’ye kadar yükseldi. Uzmanlara göre, söz konusu artışın sebebi; Hristiyan ailelerdeki yeni doğan oranlarının aksine İsrail’e gelen 597 göçmen ile ilişkili olduğu yönünde.

Konum dağılımına göre, Hristiyanların %70,6’sı Kuzey İsrail’de yaşıyor. Hristiyanlığın en yaygın olarak görüldüğü şehirlerin başında 22 bin Hristiyan nüfusu ile Nasıra ve 16 bin Hristiyan nüfusu ile Hayfa şehri geliyor.(CNL, Bible.com.ua/OD)

24 Nisan Anma Töreni, Kutsal Sunu Ayini ile Gerçekleştirildi

24 Nisan anma Surp Badarak'ı (Kutsal Sunu Ayini) Kuzguncuk Surp Krikor Lusavoriç Kilisesi'nde sunuldu. Türkiye Ermenileri Patriği...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 24 Nisan Vesilesiyle Yayınladığı Mesaj

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Türkiye Ermenileri Patrikliği ve Ermeni toplumuna gönderdiği 24 Nisan taziye mesajı, bugün İstanbul Kuzguncuk Surp...

Türkiye Ermenileri Patrik Sahak II’nin 24 Nisan Anması Mesajı

Türkiye Ermenileri Patriği Kadasetli Sahak II, 24 Nisan anması için bir mesaj yayınladı. Bugün 24 Nisan. Bu...

Hindistan’da Şifa için Dua Edilmesi Yasaklandı

Hindistan'ın Assam eyaletinde hastaların şifa bulması için dua edilmesi yasaklandı. Karar, Hristiyanlar tarafından endişeyle karşılandı. 2024 tarihli yasa...

Bu haberleri okudunuz mu?Benzer İçerikler
Sizin için önerildi