fbpx
17 Mayıs 2024 Cuma

İzmir Azize Helena Kilisesi’nde Peder Dariusz’un Şükran Ayini

İzmir Karşıyaka Azize Helena cemaatine, rahip olarak altı yıldır hizmet etmiş Peder Dariusz Bialkowski, 16 Nisan Pazar günü, kilisedeki son Şükran ayinini gerçekleştirdi.

İzmir Latin Katolik Başepiskoposu Monsenyör Martin Kmetec ve Peder Dariusz, ayini birlikte yönetirken Göztepe Notre-Dame de Lourdes Kilisesi’nin Rahibi Peder İreneusz Bochynski eşlik etti.

Elçilerin İşleri bölümünden ve Aziz Petrus’un 1. Mektubu’undan sözler okunduktan sonra, Peder Dariusz, Aziz Yuhanna tarafından yazılan Mesih İsa’nın İncil’inden sözler okudu ve son vaazını verdi.

Ayin sonunda Monsenyör Martin, Peder Dariusz için bir veda konuşması yaptı.

Monsenyör Martin, “Sevgili Peder Dariusz, bu dönemin senin için kolay olmadığının bilincindeyim. Burada, Azize Helena kilisesi ve bu cemaat için yıllarca çalıştın. Bu sürü için iyi bir çoban oldun, her zaman sadıklarınla ilgilendin ve her zaman ulaşılabilir oldun. 

Tanrı senin kalbini biliyor. Çok sevdiğin Polonya’dan ayrılmak, aileni terk etmek ve birçok sorun ve zorlukla karşı karşıya olduğumuz burada çalışmak için yaptığın fedakârlığı biliyoruz.

Sevgili kardeşlerim, Peder Ugo de Rosa kendi diosezine geri döndüğü için katedral görevli rahipsiz kaldı. Orada görev için iyi Türkçe bilen ve İzmir’deki kilisesinin durumlarını iyi bilen bir kişi lazım oldu ve Peder Dariusz bu görevi kabul etti. Siz Azize Helena’dan ve sizden ayrıldığı için üzülüyorsunuz; ama biliyoruz ki, bu sizin ona olan sevginizin işaretidir” dedi. 

Peder Dariusz da kısa bir konuşma yaptı. Peder Dariusz; “Öncelikle bu yerde ve bu toplulukta geçirebildiğim zaman için Yüce Allah’a şükretmek istiyorum. Bu yerde yapabildiğim tüm maddi ve manevi çalışmalar için teşekkür ederim. Altı yılı aşkın bir süredir burada yaşamak benim için çok fazla çalışma zamanıydı.

Beni karşılama şekliniz için teşekkür ederim. En başından beri açıklığınızı ve nezaketinizi hissettim. Desteğinize, yardımlarınıza ve dualarınıza her zaman güvenebileceğim için. Aynı zamanda beni burada evimde hissettirdiğiniz için hepinize teşekkür ederim. Yarattığımız topluluk, içinde kendimi çok rahat hissettiğim bir aile gibi oldu. Hepinize karşı kalbimde sonsuz bir minnettarlık duygusu var” dedi. 

Sonra cemaat, şükran duaları yaptı ve ayrılan rahibe bir plaket hediye etti.

En son herkes Peder Dariusz’yu son bir kez selamlayıp teşekkür etmeye geldi ve birlikte son bir fotoğraf çektirdiler, ardından kilisenin bahçesinde bir ikram paylaşıldı.

(SAT-7 TÜRK/İZMİR-Nathalie Ritzmann)

Vatikan, İklim Değişikliği Tartışmalarına Ev Sahipliği Yapıyor

Avrupa Birliği'nin finanse ettiği Copernicus İklim Değişikliği Servisi (C3S), Nisan ayında deniz yüzeyi sıcaklıklarının rekor seviyeye ulaştığını...

BM Uyardı: “Gazze’de Tüm İnsani Yardımlar Durabilir”

Birleşmiş Milletler (BM) İnsani İşler Koordinasyon Ofisinin (OCHA) Gazze'de görev yapan sözcüsü Olga Cherevko, Gazze'ye istikrarlı yakıt...

Selin Vurduğu Brezilya’da Kiliseler Kapılarını Açtı

Brezilya’nın güneyinde 148 kişinin hayatını kaybettiği ve yaklaşık 537 bin kişinin yerinden edildiği felaketin ardından kiliseler kapılarını...

Brezilya’da Sel Felaketi: Ölü Sayısı 148’e Yükseldi

Brezilya'nın güneyindeki Rio Grande do Sul eyaletinde iki haftadır etkili olan yağışların neden olduğu sellerde, can ve...

Bu haberleri okudunuz mu?Benzer İçerikler
Sizin için önerildi