19 Mart 2024 Salı

İzmir Depreminde Yaşamını Yitirenlerin Sayısı 102’ye Ulaştı

İzmir’de 6,6 büyüklüğündeki depremin ardından son dakika bilgileri gelmeye devam ediyor. Son bilgilere göre, depremde yaşamını yitirenlerin sayısı 102 olurken, yaralanan 1026 kişiden 143’ünün tedavisi sürüyor. Yıkılan binalardan Doğanlar Apartmanı’nda çalışmalar sona ererken, 5 binada çalışmalar devam ediyor.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, İzmir’deki depremin ardından tedavisi süren 143 kişiden 12’sinin yoğun bakımda bulunduğunu, 5’inin durumunun ise ağır olduğunu bildirdi.

Bakan Koca, Twitter hesabından İzmir’deki depremde yaşamını yitirenler ve yaralananlara ilişkin bilgi paylaşımında bulundu. Koca, “Tedavisi halen devam eden hasta sayımız 143. Şu an 12 hastamız yoğun bakımda, 5’inin durumu ağır. Bu akşam itibarıyla tedavileri tamamlanarak taburcu edilen hasta sayısı ise 883” ifadelerine yer verdi.

91’İNCİ SAATTE AYLA MUCİZESİ

Gelen son dakika haberine göre Rıza Bey Apartmanı’nın enkazından 4 yaşındaki Ayla Gezgin sağ çıkarıldı. Ayla’nın annesinin de enkazın altında olduğu belirtildi. Çocuğu kurtaran ekipten Nusret Aksoy, “Yaşam üçgeninde bulaşık makinesi vardı. Bulaşık makinesini gördüm, aradaydı. Elini salladı” dedi.

Sedyeye alınan çocuk, enkazdan kurtarılarak ambulansa taşındı. Çocuğun kurtarılışı sırasında alkış sesleri yükseldi.

Enkazdan kurtarılan 107. kişi olan çocuğun adının Ayla Gezgin olduğu öğrenildi.

Ayla’ya ilk ulaşan ekip çalışanı, şunları söyledi:
‘Küçücük bir eldi. İlk isteği su oldu. Bir de ayran istedi yanında. O dakikadan itibaren canla başla o yavrucağı oradan çıkarmak için çalıştık. Biz elimizden geldiği kadar son kişi çıkana kadar buradayız. Halen enkaz altında olanlar var. Onları çıkarmak için uğraşacağız.”

DOĞANLAR APARTMANI’NDA ÇALIŞMALAR SONA ERDİ: 17 KİŞİ YAŞAMINI YİTİRDİ

İzmir’de meydana gelen deprem felaketinde enkaza dönen Doğanlar Apartmanı’ndan cansız bedeni çıkartılan Seda Dinçer’in ardından çalışmalar sonlandırıldı.

Seda Diçer

İzmir’in Seferihisar ilçesi açıklarında meydana gelen 6.6 büyüklüğündeki depremde Bayraklı ilçesinde yıkılan Doğanlar Apartmanı’nın enkazındaki çalışmalar sonlandırıldı. Çöken binanın altında son olarak 21 yaşındaki üniversite öğrencisi Seda Dinçer’in cansız bedenine ulaşılmasının ardından ekipler arama çalışmalarını bitirdi.

Seda’yı tanıyanlar üzüntülerini sosyal medyada dile getirdi. Çalışmalar sırasında yan binanın da çökme riski taşıyabileceğini değerlendiren arama kurtarma ekipleri, içeride kimsenin kalmadığına emin olduktan sonra dinlenmeye çekildi.

2 DİŞÇİNİN CANSIZ BEDENİNE ULAŞILDI

İzmir’in Seferihisar ilçesi açıklarında meydana gelen depremde Bayraklı’da yıkılan Rıza Bey Apartmanı’nın enkazında yapılan arama çalışmalarında diş hekimleri Aslı Taner ve Zarife Doğan’ın cansız bedenlerine ulaşıldı. Taner ve Doğan’ın ellerinde tıbbi eldiven olduğu belirtildi.

Merkez üssü Ege Denizi’nde, Seferihisar açıkları olan 6.6 büyüklüğündeki depremde yıkılan binaların enkazında arama kurtarma çalışmaları sürüyor. Bayraklı ilçesi Manavkuyu´daki Rıza Bey Apartmanı´nın enkazında yapılan çalışmalarda bugün saat 07.00’de 2 kadının cansız bedenlerine ulaşıldı. Ellerinde tıbbi eldiven bulunan kişilerin binanın birinci katında bulunan özel diş kliniğindeki diş hekimleri Aslı Taner ve Zarife Doğan’a ait olduğu belirlendi.

İskenderun’da Paskalya Öncesi Et Orucu Başladı

İskenderunlu Ortodokslar, geçtiğimiz hafta sonu ‘Et Karnavalı-Merfağ’ gerçekleştirerek, Paskalya öncesinde et orucuna başladı. Bu hafta sonu ise Peynir Karnavalı...

Papaz Aleksandır Çıkırık, Ölüm Yıl Dönümünde Anıldı

Edirne'de geçen yıl 17 Mart'ta geçirdiği kalp krizi sonucu hayatını kaybeden Bulgar Ortodoks Sveti Georgi Kilisesi papazı Aleksandır Çıkırık, ölümünün...

Şiddetli Yağış ve Sel, 6 Binden Fazla Yerinden Edilmiş Aileyi Etkiledi

Yemen'in orta kesimlerindeki Marib şehrinde şiddetli yağış ve selden 6 bin yerinden edilmiş ailenin etkilendiği duyuruldu. Yemen hükümetine...

Hristiyan Yardım Kurumu, Binlerce Teolojik Kitap Bağışlayacak

Hristiyan yardım kurumu, dünya çapında teolojik kaynaklardaki boşluğu doldurmak için 10 bin'den fazla kitap bağışlayacak. Langham Partnership organizasyonu...

Bu haberleri okudunuz mu?Benzer İçerikler
Sizin için önerildi