26 Nisan 2024 Cuma

İzmir’de Hortum Felaketinin Boyutları Gün Aydınlanınca Ortaya Çıktı

İzmir’de dün akşam etkili olan kuvvetli fırtına ve sağanak, Çeşme ilçesinde hortum felaketine neden oldu. Araçları savuran hortum, ağaçları devirdi ve çatıları uçurdu. En fazla Alaçatı Port ile çevresinde hasara neden olan hortum bir vinci devirdi; 9’u işçi 16 kişi yaralandı. 4 tekne battı. Karşıyaka, Menemen ve Çiğli ilçelerinde ise sağanak nedeniyle onlarca ev ve iş yerinde su baskını yaşandı. Seralar sular altında kaldı. Felaketin boyutu ise günün ilk ışıklarıyla ortaya çıktı. 

İzmir’in Çeşme ilçesine bağlı Alaçatı Mahallesinde ortaya çıkan hortum önüne kattığı her şeyi savurdu. Alaçatı Port Limanı’nda bulunan bazı tekneler ve iki lüks yat alabora oldu, elektrik direkleri ve ağaçlar devrildi. Hortumun şiddetiyle çok sayıda araç da devrildi. Ev ve iş yerlerinde büyük hasar meydana gelirken, pek çok evin de çatısı uçtu. Yıkılan damların altında kalan küçükbaş hayvanlar da telef oldu.

Hortumun etkisiyle çatılardaki kiremitler evlerin duvarlarına saplandı.

Alaçatı Port’ta bir vincin devrilmesi sonucu şantiyedeki konteynerlerde kalan 16 işçi yaralandı.

ARAMA-KURTARMA EKİPLERİ SEVK EDİLDİ

İzmir Valiliği ise yaptığı açıklamada hortumun ardından ilçeye İzmir İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü’nden (AFAD) 2 araç ve 9 personelden oluşan arama kurtarma ekibi, itfaiyeden 9 araç ve 40 personel ile jandarma, emniyet ve 112 ekiplerinin sevk edildiğini bildirildi.

SU BASKINLARI YAŞANDI

Karşıyaka, Menemen ve Çiğli ilçelerinde ise sağanak etkili oldu. Aralıklarla yaklaşık 2.5 saat süren ve zaman zaman etkisini arttıran sağanak yağışta onlarca ev ve iş yerini su bastı. Örnekköy Mahallesi’nde bulunan İZSU’ya ait derenin debisi de yağmur suları ile yükselip, taştı. 7554 Sokak, sular altında kaldı. Sel sularının sürüklediği toprak nedeniyle sokaklar balçıkla kaplandı. Çiğli ilçesinde ise 8861 Sokak’taki kilit parke taşları, sel nedeniyle yerinden söküldü. Yolda yer yer çökmeler meydana geldi. 7 araç sel sularına kapıldı. Sürüklenen araçlar, çekiciler yardımıyla bulundukları yerden kaldırıldı. Mavişehir’de ise denizin yükselmesi nedeniyle vatandaşlar, dikkatli olmaları konusunda uyarıldı. Menemen ilçesinde, tarım arazileri suyla doldu. Yağışın etkisini kaybetmesiyle sular çekildi.

DOLU SERALARI VURDU

Urla ve Güzelbahçe ilçelerini ise dolu vurdu. Ceviz büyüklüğünde yağan dolu, park halindeki araçlar, çatılardaki güneş enerjisi panelleri, ekili alanlar ile 700’e yakın seraya zarar verdi. Dolu nedeniyle naylonları yırtılan seralarda yetiştirilen enginar, marul ve karanfiller zarar gördü. (DHA)

24 Nisan Anma Töreni, Kutsal Sunu Ayini ile Gerçekleştirildi

24 Nisan anma Surp Badarak'ı (Kutsal Sunu Ayini) Kuzguncuk Surp Krikor Lusavoriç Kilisesi'nde sunuldu. Türkiye Ermenileri Patriği...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 24 Nisan Vesilesiyle Yayınladığı Mesaj

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Türkiye Ermenileri Patrikliği ve Ermeni toplumuna gönderdiği 24 Nisan taziye mesajı, bugün İstanbul Kuzguncuk Surp...

Türkiye Ermenileri Patrik Sahak II’nin 24 Nisan Anması Mesajı

Türkiye Ermenileri Patriği Kadasetli Sahak II, 24 Nisan anması için bir mesaj yayınladı. Bugün 24 Nisan. Bu...

Hindistan’da Şifa için Dua Edilmesi Yasaklandı

Hindistan'ın Assam eyaletinde hastaların şifa bulması için dua edilmesi yasaklandı. Karar, Hristiyanlar tarafından endişeyle karşılandı. 2024 tarihli yasa...

Bu haberleri okudunuz mu?Benzer İçerikler
Sizin için önerildi