29 Nisan 2024 Pazartesi

Kadınlar Tarafından Düzenlenen Dua Günü’ne 1 Milyondan Fazla Hristiyanın Katıldı

Kadınlar tarafından düzenlenen Uluslarası Dünya Dua Günü’ne 140 ülkeden bir milyondan fazla Hristiyan, 2 Mart Cuma günü düzenlenen Dünya Dua Günü’ne katıldı.

Kadınlar tarafından başlatılan ve denetlenen Dünya Dua Günü, her yıl, Amerika Birleşik Devletleri’nde Kadın Tarihinin ayı olarak görülen Mart ayının ilk cuması gerçekleşiyor.

Christian Post’a gönderilen bildiride, bu yılki temanın ” Tanrının Yarattığı Herşey Güzel!” olduğu belirtildi. Bu tema Kutsal Kitabın Yaratılış bölümü 1: 1-31 ayetlerine dayanıyor. Her yıl, belirli bir ülkenin komitesi Dünya Dua Günü için bir program ve tema yazmak üzere seçiliyor. Bu seneki Surinam Cumhuriyeti’nde gerçekleşen etkinlikte, seçilen ulusal komite tarafından oluşturulan program, eğitim olayları ya da gönüllü projeler gibi yıl boyunca yapılan diğer etkinlikleri içerse de, genellikle ibadet hizmeti halka sunuldu.

Dünya Dua Günü Uluslararası Komitesi Direktörü Rosângela Oliveira, ayine bu yıl en az 1.6 milyon kişinin katıldığının tahmin edildiğini söyledi. Yaklaşık 22 bin hizmetin küresel düzeyde etkinliğe katkıda bulundu. Katılan toplam ülke sayısının yaklaşık 170 olduğunu sözlerine ekleyen Oliveira, “Bu bağlamda, WDP’nin programa dahil olan her toplumun, toplumsal problemlerine dayanan çevresel adalet konusundaki farkındalığını artırma potansiyeli çok anlamlı. Bizler, yalnızca Dünya’nın sürdürülebilirliği açısından değil, aynı zamanda şiddetten arınmış bir hayatla ilgili olarak, bir sonraki nesile nasıl yaşadığımız konusunda sorumluyuz” diye belirtti.

WDPIC’nın, kökenleri 19. yüzyıla, ABD ve Kanada’daki Hristiyan kadınların hemcinslerinin misyon çalışmalarına katılmasına yardımcı olmak için bir dizi projeyi koordine ettiği zamana kadar uzanıyor. Uluslararası Komite 1968’de resmen kuruluyor ve Dünya Dua Günü uyarınca yıllar boyunca birçok farklı temalar üzerinde yoğunlaştı.(christianpost)

24 Nisan Anma Töreni, Kutsal Sunu Ayini ile Gerçekleştirildi

24 Nisan anma Surp Badarak'ı (Kutsal Sunu Ayini) Kuzguncuk Surp Krikor Lusavoriç Kilisesi'nde sunuldu. Türkiye Ermenileri Patriği...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 24 Nisan Vesilesiyle Yayınladığı Mesaj

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Türkiye Ermenileri Patrikliği ve Ermeni toplumuna gönderdiği 24 Nisan taziye mesajı, bugün İstanbul Kuzguncuk Surp...

Türkiye Ermenileri Patrik Sahak II’nin 24 Nisan Anması Mesajı

Türkiye Ermenileri Patriği Kadasetli Sahak II, 24 Nisan anması için bir mesaj yayınladı. Bugün 24 Nisan. Bu...

Hindistan’da Şifa için Dua Edilmesi Yasaklandı

Hindistan'ın Assam eyaletinde hastaların şifa bulması için dua edilmesi yasaklandı. Karar, Hristiyanlar tarafından endişeyle karşılandı. 2024 tarihli yasa...

Bu haberleri okudunuz mu?Benzer İçerikler
Sizin için önerildi