27 Nisan 2024 Cumartesi

Kilise, Koronavirüs Mağdurları İçin 1 Milyon Dolar Bağışta Bulundu

Çoğunluğu Afro-Amerikalılar’dan oluşan Virginia’daki Alfred Street Baptist Kilisesi, salgının başlangıcından bu yana koronavirüsten etkilenenlere yardım etmek için çeşitli kuruluşlara 1 milyon dolardan fazla bağışta bulundu.

Bağışlar, ‘Tithe-the-Tithe’ (Ondalığın Ondalığı) adlı girişimin bir parçası olarak kiliseye sunulan ondalıklardan sağlandı. Kilise tarafından yapılan açıklamada, ‘‘Alfred Street Baptist Kilisesi (ASBC), koronavirüs yardımını ve diğer ihtiyaçları desteklemek için Tithe-the-Tithe girişimi kapsamında 69 toplumsal ve ulusal kuruluşa 1.079.287 ABD doları bağışta bulundu’’ ifadeleri yer aldı.

Girişim, Paskalya Pazarı’nda baş pastör Rev. Dr. Howard John Wesley’nin kiliseye verilen bağışların yüzde 10’unun toplumsal yardım kuruluşlarına gideceğini açıklamasıyla başladı. Wesley, ‘‘Siyahi bir kilisenin, toplumumuzun hükümet tarafından gözden kaçırılan kesimlerine ulaşma fırsatı ve yükümlülüğü olduğuna inanıyorum’’ dedi.

Bağışların bir kısmı salgın döneminde kapılarını kapatmak zorunda kalan kiliselere verildi. Wesley, ‘‘Yapacağımız şeylerden biri, yüzde 10’luk bir kısmı almak ve her hafta bir kilise veya organizasyon belirleyerek bağışlamak. Bunu yapmamızın nedeni, kardeş olmamız ve koşulsuz olarak herkese yardım etmek istiyor olmamızdır’’ ifadelerinde bulundu. 

Kilise ayrıca aile içi istismarın önlenmesine ve çocukların korunmasına yönelik çalışmalarda bulunan kuruluşlara da yardım sağladı. (CHL)

24 Nisan Anma Töreni, Kutsal Sunu Ayini ile Gerçekleştirildi

24 Nisan anma Surp Badarak'ı (Kutsal Sunu Ayini) Kuzguncuk Surp Krikor Lusavoriç Kilisesi'nde sunuldu. Türkiye Ermenileri Patriği...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 24 Nisan Vesilesiyle Yayınladığı Mesaj

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Türkiye Ermenileri Patrikliği ve Ermeni toplumuna gönderdiği 24 Nisan taziye mesajı, bugün İstanbul Kuzguncuk Surp...

Türkiye Ermenileri Patrik Sahak II’nin 24 Nisan Anması Mesajı

Türkiye Ermenileri Patriği Kadasetli Sahak II, 24 Nisan anması için bir mesaj yayınladı. Bugün 24 Nisan. Bu...

Hindistan’da Şifa için Dua Edilmesi Yasaklandı

Hindistan'ın Assam eyaletinde hastaların şifa bulması için dua edilmesi yasaklandı. Karar, Hristiyanlar tarafından endişeyle karşılandı. 2024 tarihli yasa...

Bu haberleri okudunuz mu?Benzer İçerikler
Sizin için önerildi