26 Nisan 2024 Cuma

Kilise Önderini Beraber Dua Ettikten Sonra Öldürdü

Kaliforniya’da yaşayan altı çocuk babası bir pastör, kilise üyelerinden biri tarafından testereyle öldürüldü.

Kaliforniya’nın Salinas bölgesinde görev yapan Emniyet Müdürü Christopher Lane, Victory Kilisesi’nde hizmet eden 68 yaşındaki Pastör Herbert Valero’nun, kilise üyesi Servando Ayala Silva tarafından öldürüldüğünü belirtti.

Pastör Herbert Valero, öldürüldüğü günün akşam saatlerinde ailesine evinin avlusunda kilise üyelerinden Servando Ayala Silva’yla dua edeceğini söyledi. Ancak kısa bir süre sonra boynunu tutarak içeri giren pastör, Silva’nın onu yaraladığını söyledi.

Pastörün ailesi Silva’nın böyle bir şeyi neden yaptığını anlayamadıklarını ve Pastör Herbert’ın kamyoneti ile kaçmaya yeltendiğini söylediler. Ancak Pastör olay yerinde ambulansın gelişini beklerken hayatını kaybetti.

Silva, birinci dereceden cinayet ve saldırı suçundan Monterey County hapishanesine gönderildi.

CNL’in yaptığı habere göre, Herbert Valero’nun, Monterey bölgesinde bulunan birçok Protestan liseden sorumlu ve Salinas bölgesinde hizmet eden bir pastör olduğu belirtildi. Cenaze töreni, Compass Kilisesi’nde tapınma ve dua eşliğinde oldukça kalabalık bir katılımla gerçekleştirildi.

Uluslararası bir organizasyon olan Victory Outreach International, Pastör Valero hakkında hayatı boyunca işine bağlı biri olduğunu açıkladı. Salinas Kent Konsey üyelerinden biri olan Tony Barrera, bunun bir cinayet olduğu fikrinde olmadığını, İsa Mesih’in Herbert’ı gerçek evine aldığını söyledi.(Olga Daşcinscaia)

24 Nisan Anma Töreni, Kutsal Sunu Ayini ile Gerçekleştirildi

24 Nisan anma Surp Badarak'ı (Kutsal Sunu Ayini) Kuzguncuk Surp Krikor Lusavoriç Kilisesi'nde sunuldu. Türkiye Ermenileri Patriği...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 24 Nisan Vesilesiyle Yayınladığı Mesaj

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Türkiye Ermenileri Patrikliği ve Ermeni toplumuna gönderdiği 24 Nisan taziye mesajı, bugün İstanbul Kuzguncuk Surp...

Türkiye Ermenileri Patrik Sahak II’nin 24 Nisan Anması Mesajı

Türkiye Ermenileri Patriği Kadasetli Sahak II, 24 Nisan anması için bir mesaj yayınladı. Bugün 24 Nisan. Bu...

Hindistan’da Şifa için Dua Edilmesi Yasaklandı

Hindistan'ın Assam eyaletinde hastaların şifa bulması için dua edilmesi yasaklandı. Karar, Hristiyanlar tarafından endişeyle karşılandı. 2024 tarihli yasa...

Bu haberleri okudunuz mu?Benzer İçerikler
Sizin için önerildi