2 Mayıs 2024 Perşembe

Kiliseler, Hristiyan Öğrenciler İçin Dini Araştırma Programı Hazırlıyor

Pakistan’daki kiliseler, hükümetin yeni tek ulusal müfredatına dâhil edilmek üzere Hristiyan dini araştırmalar programı hazırlıyor.

Müfredat, zorunlu din dersine alternatif olarak Hristiyan öğrencilere yönelik tasarlandı. Din dersleri, Ağustos ayında yürürlüğe girecek olan yeni Milli Eğitim Politikası (NEP) kapsamında tüm okullarda zorunlu kılınmış olsa da, Hristiyan öğrencilere uzun yıllardır etik çalışma seçeneği sunulmuştu. Önerilen değişiklikle birlikte Hristiyan öğrenciler etik dersler yerine Hristiyanlık okuyabilecek.

Son yıllarda, kendi dini derslerini almaları için azınlıklar arasında artan bir talep vardı. Yeni NEP’in açıklanmasının ardından, Lahor Episkoposluk Eğitim Kurulu (LDBE), hükümete Hristiyan çalışmalarının içeriği hakkında tavsiyelerde bulunmak üzere Hristiyan Eğitim Kurulu’nu (CEB) oluşturmak için Pakistan Katolik ve Presbiteryen eğitim kurulları ve Salvation Army adlı Protestan yardım kuruluşuyla birleşti.

LDBE’nin kıdemli bir üyesi, tek müfredatı tamamlayan hükümet ekibinin CEB’nin önerilerine açık olduğunu ve yönetim kurulunun hükümetin onayını alacağından emin olduğunu söyledi. CEB ayrıca, Pakistan’ın tarihine Hristiyanların katkısını yansıtmak için çağdaş sosyal bilgiler ve çağdaş tarih de dâhil olmak üzere yeni müfredattaki bazı konularda değişiklikler önerdi.

Hindular ve diğer dini azınlıklar, NEP konusunda hükümetle benzer görüşmelerde bulunuyor. Tanınmış bir eğitimci olan Abdul Hameed Nayyar, zorunlu din dersinin birçok Hristiyan ilkokul öğrencisinin okulu bırakmasına neden olabileceği konusunda endişelerini dile getirdi.

UNICEF, Pakistan’da 5 ila 16 yaşları arasındaki tahmini 22.8 milyon (nüfusun yaklaşık yüzde 44’ü) çocuğun okula gitmediği belirtti. Pakistan’ın bu veriyle dünyanın ikinci en yüksek okula gitmeyen çocuk sayısına sahip ülke olduğu açıklandı.

Yoksulluk, çocuklara okulu bıraktırıp aile gelirini desteklemek için basit işlerde çalışmaya zorladığı için ana sebeplerden birisi. Hristiyan çocuklar da genellikle güçlü dini ortam ve sınıftaki Hristiyan karşıtı davranışlardan dolayı okullarını bırakmak zorunda kalıyor.

Başbakan İmran Khan, Pakistan’ın tüm okullarında, devlet okullarında, özel ve dini okullarında tek müfredatın uygulanmasının eğitim kalitesini artıracağını ve tüm öğrencilere eşit fırsatlar sağlayacağını söyledi. Yeni müfredat, en küçük yaş grubundan başlayarak yaklaşık üç yıl içinde aşamalı olarak uygulanacak. (barnabasfund)

Gençler, Kutsal Kitap’ın Yaşamlarını Değiştirdiğini Söyledi

Amerika Kutsal Kitap Topluluğu (American Bible Society) 2024 yılı raporunda, Kutsal Kitap'ın gençler üzerinde etkisinin arttığını açıkladı.  4-23...

Hristiyan Yardım Kuruluşu, Pakistan’daki Hristiyanları Desteklemeye Devam Ediyor

Ağustos 2023'te Hristiyanlara karşı başlatılan ayaklanma sonucu birçok kişi evini ve eşyalarını kaybetti. Kurbanlardan biri de Pakistan'ın...

Pakistan’da Pastöre Suçlama

Pakistan’ın Gujranwala kentinde yaşayan pastör Accad, paylaşılan bir videoda damadı Almas tarafından dine hakaret etmekle suçlandı. Almas,...

Din Değiştirme Karşıtı Yasaların Son Bulması İstendi

Release International, Hindistan'da din değiştirme karşıtı yasaların Hristiyanlara yönelik baskıya ve şiddete neden olduğunu söyleyerek yürürlükten kaldırılmasını...

Bu haberleri okudunuz mu?Benzer İçerikler
Sizin için önerildi