28 Nisan 2024 Pazar

Koronavirüs Vakalarının Arttığı Afrika’da Zaman Daralıyor

Christian Aid, Batı Afrika ülkelerinde milyonlarca insanın ihtiyaç duyduğu solunum cihazlarının sayısının sadece bir avuç olduğunu bildirerek, uyarıda bulundu.

Africa News, kıtada yaklaşık 30 bin kesinleşmiş vaka olduğunu duyurdu. Bu sayı, geçtiğimiz hafta yüzde 25 oranında artış gösterdi. Christian Aid, son derece düşük test sayıları nedeniyle gerçek rakamın çok daha yüksek olmasından ve on binlerce kişinin önümüzdeki haftalarda enfekte olabileceğinden endişeleniyor.

Yaklaşan tehdide rağmen, Afrika’daki sağlık sistemi yetersiz kalmaya devam ediyor. Güney Sudan, 11 milyonluk nüfusa sahip olmasına rağmen, elindeki solunum cihazı sayısı sadece dört. 18 milyonluk nüfusa sahip Malavi’de ise sadece yedi adet solunum cihazı bulunmaktadır. Ayrıca yoğun bakım ünitelerindeki yatak sayısı da yetersiz kalıyor. Sierra Leone’da yoğun bakım yatağı bulunmazken, Malavi sadece 25 yoğun bakım yatağına sahip.

Tüm zorluklara ek olarak, yoksul Afrika ülkelerindeki çoğu evde sabunun ve suyun bulunmaması, sıtma, yetersiz beslenme ve HIV gibi altta yatan sağlık sorunlarının bağışıklık sistemini etkilemesi, birçok insanı koronavirüse karşı savunmasız bırakıyor.

İş kayıpları ve ekonomide istikrarsızlık nedeniyle pek çok kişinin maddi sıkıntılar yaşayacağı düşünülüyor. Christian Aid, bu yıl borçların geri ödemelerinin tamamen iptal edilmesini talep ediyor. Böylece Afrika ülkeleri kaynaklarını sağlık sistemlerini güçlendirmek ve koronavirüsle savaşmak için kullanabilir.

Christian Aid’in Politika, Halkla İlişkiler ve Kampanyalar Direktörü Patrick Watt, ‘‘Afrika ülkelerinde koronavirüsün yayılımını sınırlamak ve savaşma şansına sahip olmak istiyorsak, bu yıl vadesi gelen borçların geri ödemeleri iptal edilmelidir. Dünyanın en yoksul ülkelerinde, 1930’lardan bu yana yaşanan en şiddetli ekonomik gerileme döneminde borçların ödenmesi bekleniyor. Şu anda borçların iptal edilmesi ölüm kalım meselesi’’ dedi. (CT)

24 Nisan Anma Töreni, Kutsal Sunu Ayini ile Gerçekleştirildi

24 Nisan anma Surp Badarak'ı (Kutsal Sunu Ayini) Kuzguncuk Surp Krikor Lusavoriç Kilisesi'nde sunuldu. Türkiye Ermenileri Patriği...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 24 Nisan Vesilesiyle Yayınladığı Mesaj

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Türkiye Ermenileri Patrikliği ve Ermeni toplumuna gönderdiği 24 Nisan taziye mesajı, bugün İstanbul Kuzguncuk Surp...

Türkiye Ermenileri Patrik Sahak II’nin 24 Nisan Anması Mesajı

Türkiye Ermenileri Patriği Kadasetli Sahak II, 24 Nisan anması için bir mesaj yayınladı. Bugün 24 Nisan. Bu...

Hindistan’da Şifa için Dua Edilmesi Yasaklandı

Hindistan'ın Assam eyaletinde hastaların şifa bulması için dua edilmesi yasaklandı. Karar, Hristiyanlar tarafından endişeyle karşılandı. 2024 tarihli yasa...

Bu haberleri okudunuz mu?Benzer İçerikler
Sizin için önerildi