27 Nisan 2024 Cumartesi

Kiliselere Saldırılarda 22 Kişi Yaşamını Yitirdi

Katolik Kilisesinin hazırladığı yıllık rapora göre, 2015 yılında 22 rahip ve rahibe yaşamını yitirdi. Bu kilise görevlilerinin çoğunun kiliseye karşı düzenlenen soygun, kundaklama ve hırsızlık gibi saldırıları engellemeye çalışırken saldırganlar tarafından öldürüldüğü açıklandı. Rapora göre 2015 yılında, Amerika’da, 7 rahip ve 1 rahibe, Afrika bölgelerinde, 3 rahip, 1 rahibe ve 1 kilise üyesi, Asya’nın genelinde,1 rahip, 2 rahibe ve 4 kilise üyesi, İspanya’da, 2 rahip hayatını kaybetti. Hayatını kaybeden rahip, rahibe ve kilise üyeleri yetimlere yardım programları düzenliyor, dua toplantıları organize ediyor, insanlara evlerinin kapılarını açıyorlardı. Bunların dışında uyuşturucu bağımlılarına özel konferanslar ve yoksullara yardım programlarını yönetiyorlardı.

Katolik Kilisesinin tüm dünyadan derlediği bilgilerle hazırladığı yıllık raporun ayrıntılarında yaşamının yitiren 22 kişinin 13’ünün rahip, 4’ün rahibe olduğu açıklandı. Kiliseye yönelik saldırılar sırasında ruhban sınıfından olmayan 5 kilise üyesi de yaşamını yitirdi. Söz konusu trajik olaylar en çok Amerika kıtasında meydana geldi. Meksika’daki rahip cinayetleri ve ABD’deki kilise kundaklamaları 2015’te sık sık gündeme gelmişti.

Rapora göre 2015 yılında, Amerika’da, 7 rahip ve 1 rahibe, Afrika bölgelerinde, 3 rahip, 1 rahibe ve 1 kilise üyesi, Asya’nın genelinde,1 rahip, 2 rahibe ve 4 kilise üyesi, İspanya’da, 2 rahip hayatını kaybetti.

Listede yer alan din adamlarının büyük kısmı, kiliseyi hedefleyen soygun ve hırsızlıkları engellemeye çalışırken saldırganlar tarafından vahşice öldürüldü. Hayatını kaybeden rahip, rahibe ve kilise üyeleri yetimlere yardım programları düzenliyor, dua toplantıları organize ediyor, insanlara evlerinin kapılarını açıyorlardı. Bunların dışında uyuşturucu bağımlılarına özel konferanslar ve yoksullara yardım programlarını yönetiyorlardı.

Papalık Enstitüsü yetkilisi Vito Del Prete, “Ölen insan sayısının gün geçtikçe artması, tarihte eşi benzeri görülmemiş bir kaosa doğru ilerlendiğini gösteriyor. Bizler ‘küresel zulmün’ tanıklarıyız. Boko Haram ve IŞİD birçok ülkeyi baskı altında tutuyor, inanç devletin karar verdiği bir mesele haline geldi. Bu şartlarda Hristiyan olanların hayatı daima tehlikededir. Bizim bu dünyadaki görevimiz tüm insanlara ışık olmak, onların vicdanını uyandırıp adil ve herkesin birbiriyle kardeş olduğu bir toplum inşa etmektir.” dedi.

Katolik haber ajansı Fides’ın hazırladığı raporda, kayıtlara geçmeyen, sözü edilmeyen, inancı uğruna hayatını kaybeden onlarca insan olduğunu ve günümüzde dünyanın her bir köşesinde, birçok kişinin sadece İsa Mesih’e iman ettiği için öldürüldüğü söyledi.

(news.christian.by/Olga Daşcinscaia)

24 Nisan Anma Töreni, Kutsal Sunu Ayini ile Gerçekleştirildi

24 Nisan anma Surp Badarak'ı (Kutsal Sunu Ayini) Kuzguncuk Surp Krikor Lusavoriç Kilisesi'nde sunuldu. Türkiye Ermenileri Patriği...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 24 Nisan Vesilesiyle Yayınladığı Mesaj

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Türkiye Ermenileri Patrikliği ve Ermeni toplumuna gönderdiği 24 Nisan taziye mesajı, bugün İstanbul Kuzguncuk Surp...

Türkiye Ermenileri Patrik Sahak II’nin 24 Nisan Anması Mesajı

Türkiye Ermenileri Patriği Kadasetli Sahak II, 24 Nisan anması için bir mesaj yayınladı. Bugün 24 Nisan. Bu...

Hindistan’da Şifa için Dua Edilmesi Yasaklandı

Hindistan'ın Assam eyaletinde hastaların şifa bulması için dua edilmesi yasaklandı. Karar, Hristiyanlar tarafından endişeyle karşılandı. 2024 tarihli yasa...

Bu haberleri okudunuz mu?Benzer İçerikler
Sizin için önerildi