30 Nisan 2024 Salı

Kürtajın, Kadınları Daha Savunmasız Hale Getirdiği Söylendi

Kolombiya Anayasa Mahkemesi’nin, hamileliğin ilk 24 haftasında yapılan kürtajı suç olmaktan çıkarması üzerine konuşan yaşam yanlısı bir lider, kadınların daha savunmasız kalacağını ve haklarının ihlal edileceğini belirtti.

Red Provida Pro-life Network kuruluşunun genel müdürü Deisy Álvarez, ‘‘Anayasa Mahkemesi’nin kararı kabul edilemez. Kürtajın hamileliğin herhangi bir haftasında gerçekleşmesi korkunç. Bu karar kadınları psikolojik olarak etkileyecektir’’ dedi. 

Beşe dört oyla alınan kararla Kolombiya Anayasa Mahkemesi gebeliğin 24. haftasına kadar gerçekleşecek olan kürtajı suç olmaktan çıkardı. Bu kararla ‘kadınların daha korunmasız hale geleceğini’ söyleyen Álvarez, ‘‘Hiçbir kürtaj güvenli değildir, her zaman fiziksel veya psikolojik bir sonucu vardır. Kadın hakları daha savunmasız kalacak. Çünkü bir hak diğerini geçersiz kılamaz’’ dedi.

Yaşam yanlısı Red Provida Latam, yaşamı, kadınları ve aileyi korumak için 2009 yılında Medellin’den bir grup genç tarafından başlatıldı. Çalışmalarını genişleten grup, günümüzde kurumlara ve hamile annelere destek vermektedir. Álvarez, Kolombiya’da kürtaj yerine, değerlere dayalı cinsel eğitim ve dinleme merkezlerinin uygulanması gibi kamu politikalarına ihtiyaç duyulduğunu, böylece profesyoneller tarafından kadınları etkileyen sorunların ele alınabileceğini belirtti.

Yaşam yanlısı lider, ‘‘İnsan onuru konusunda kadınlarla birlikte çalışmak, yaşam kültürünü geliştirmek ve önlem amaçlı kamu kaynaklarını uygulamak gerekliydi. Yaşamı savunan ve kadınlar üzerine kapsamlı çalışmalar yapan kurumlar, onlara yardım edecek gerçek kaynaklara sahip olmalı. Kürtaj, tek seçenek değil.  Red Provida Latam olarak kadınlara seçenekler sunuyoruz. Kürtajı tercih etmeleri veya evlat edinmeye karar vermeleri durumunda ortaya çıkabilecek sonuçlar hakkında bilgilendiriyoruz’’ dedi.

Kadınlara ‘anneliğin güzel yönlerini görebilmeleri ve bebekleri Tanrı’nın bir armağanı olarak kabul edebilmeleri’ için destek verdiklerini söyleyen Álvarez, ‘‘Beklenmedik bir hamilelik yaşayan kadınların ihtiyacı olan şey toplumdan ve kuruluşlardan destek görmektir. Kadına yalnız olmadığı, yiyecek, eğitim, barınma, sağlık, iş ve ekonomik istikrar gibi çeşitli alanlarda yardım edileceğinin anlatılması gerekiyor’’ dedi. Red Provida Latam’ın Kolombiya topraklarında yapacak çok işi olduğunu söyleyen Álvarez, ‘‘Hayalimiz, kürtaj yaptırmayı düşünen kadına yeni bir seçenek sunmaktır. Kadının rahmindekinin de insan olduğu konusunda farkındalık yaratmalıyız. Bakım ve önleme hizmetini uygulamaya devam edeceğiz. Red Provida Latam, kadınların kürtajın gerçekte ne olduğu konusunda bilgi sahibi olmalarının ardından karar vermelerini amaçlıyor’’ dedi. (CNA)

Geleneksel ‘‘Evlerde İlahi Okuma Etkinliği’’ Yeniden Gerçekleştirildi

İskenderun’da yaşayan Hristiyan gençler, yaklaşan Paskalya Bayramı çerçevesinde çeşitli etkinliklere de imza atıyorlar. Bu bağlamda Paskalya Hazırlık...

Episkopos Dahdal, Samandağ’da Palmiye Pazarı Ayini’ne İştirak Etti

Antakya ve Tüm Doğu Kiliseleri Patriği 10. Yuhanna’nın bereketi ile Hatay bölgesine giden Episkopos Arsenios Dahdal, Samandağ’da...

Rahip, Hac Yolculuğuna Hazırlanıyor

Peder Roger Landry, ABD'nin doğusunda yaklaşık 2.400 kilometrelik Ulusal Efkaristiya Hac rotasını tamamlamaya kendini adadı. Hac ziyaretleri,...

Hristiyanlar Yangının Harap Ettiği Kilisede İbadet Etti

Kutsal Cuma için ibadet etmek isteyen Hristiyanlar, 2022'de Fulani militanları tarafından ateşe verilen kilise binasında bir araya...

Bu haberleri okudunuz mu?Benzer İçerikler
Sizin için önerildi