28 Nisan 2024 Pazar

Kutsal Kitap Okumak Hayatları Değiştiriyor

Yeni bir araştırma, Kutsal Kitap’ı yılda en az üç kez okuyanların Kutsal Yazılar’la karşılaşmalarının bir sonucu olarak ezici bir şekilde çoğunlukta olduğu belirtirken bunun yanı sıra daha az etkileşimde bulunan Hristiyanların azınlıkta kaldığı sonucuna varıldı. 

Amerikan Kutsal Kitap Derneği, Kutsal Kitap kullanımına odaklanan 12. yıllık “Kutsal Kitap’ın Durumu” hakkındaki raporunun yedinci bölümünü geçtiğimiz günlerde yayınladı. 10-28 Ocak tarihlerinde 2.598 yetişkinle yapılan anket, Kutsal Kitap Kullanıcılarının yılda en az üç ila dört kez Kutsal Kitapla etkileşime giren kişileri tanımlıyor.

Bu Kutsal Kitap kullanıcıları grubunda, Kutsal Kitap’ın mesajı “hayatımı değiştirip değiştirmediği” sorulduğunda, %92’si olumlu yanıt verirken sadece %8’i aksini söyledi. Buna karşı, Kutsal Kitap kullanıcısı olarak atanma kriterlerini karşılamayan katılımcıların çoğu (%62), İncil’in mesajını yaşamlarında bir dönüşüm kaynağı olarak görmezken, %38’i gördü.

“Tanrı’nın Sözleri Bizi Değiştiriyor”

Amerikan Kutsal Kitap Derneği’nin Haber Alma Müdürü John Farquhar Blake, anketteki bulgulara bir açıklamada bulunarak tepki gösterdi. Blake, “Kutsal Kitap okumada keskin bir düşüş olduğunu bildirmiş olsak da yaklaşık 60 milyon insan, Kutsal Kitap’ı yılda üçten az kez okuyarak, yaşamları üzerinde dönüştürücü bir etkisi olduğunu söylüyor. Araştırmamız, Tanrı’nın Sözü ile tutarlı bir etkileşimin bizi değiştirdiğini gösteriyor” dedi.

Blake, “Kilise olarak, Kutsal Kitap’ın tüm sayfalarında yer alan İsa Mesih’in dönüştürücü sevgisini komşularımıza göstermek için her fırsatı kollamalıyız” şeklinde belirtti. 

Kutsal Kitap’la ilgilenen kullanıcıların iki katından fazlası, katılımcılardan Kutsal Kitap’ı devre dışı bırakan ve ara sıra ilgilenenlere kıyasla, Kutsal Kitap’ okumak için belirli bir zamanlama, plan veya programı takip ediyor. Ara sıra Kutsal Kitap’la ilgilenenlerin oranı, ruh hallerine göre pasajlar seçme ve bir seferde birkaç ayet okuyanların oranından biraz daha fazlaydı. İlgili Kutsal Yazıların % 49u seferde birkaç ayet okurken, %39’u ruh hallerine göre pasajlar seçiyor.

Buna ek olarak, çalışmada, basılı bir İncil’den okumanın, Kutsal Kitap kullanıcılarının Kutsal Yazılarla etkileşime girmesinin en yaygın yolu olduğunu ve %69’unun kendilerini Tanrı’nın Sözü’nü duyurmak için tercih ettikleri yollardan biri olarak geleneksel yöntemi belirttiğini ortaya koydu. Kutsal Kitap kullanıcılarının yarısından azı anketörlere elektronik cihazlarında Kutsal Kitap uygulamaları kullandıklarını (%48), Kutsal Kitap odaklı bir program izlediklerini (%46), internette Kutsal Kitap ile ilgili içerik aradıklarını (%46), bir programa kaydolduklarını açıkladı. Uygulama tabanlı bir Kutsal Kitap okuma planı (%29) ve Kutsal Kitap ile ilgili bir podcast (%28) dinlediğini belirtti. (CT)

24 Nisan Anma Töreni, Kutsal Sunu Ayini ile Gerçekleştirildi

24 Nisan anma Surp Badarak'ı (Kutsal Sunu Ayini) Kuzguncuk Surp Krikor Lusavoriç Kilisesi'nde sunuldu. Türkiye Ermenileri Patriği...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 24 Nisan Vesilesiyle Yayınladığı Mesaj

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Türkiye Ermenileri Patrikliği ve Ermeni toplumuna gönderdiği 24 Nisan taziye mesajı, bugün İstanbul Kuzguncuk Surp...

Türkiye Ermenileri Patrik Sahak II’nin 24 Nisan Anması Mesajı

Türkiye Ermenileri Patriği Kadasetli Sahak II, 24 Nisan anması için bir mesaj yayınladı. Bugün 24 Nisan. Bu...

Hindistan’da Şifa için Dua Edilmesi Yasaklandı

Hindistan'ın Assam eyaletinde hastaların şifa bulması için dua edilmesi yasaklandı. Karar, Hristiyanlar tarafından endişeyle karşılandı. 2024 tarihli yasa...

Bu haberleri okudunuz mu?Benzer İçerikler
Sizin için önerildi