27 Nisan 2024 Cumartesi

Kutsal Ruh, Lübnanlı Pastörü Patlamadan Önce Yönlendirdi

Kutsal Ruh, Lübnanlı Pastörü Patlamadan Önce Herkesi Eve Göndermeye Yönlendirdi.

Beyrut’taki Yaşam Merkezi Kilisesi Pastörü Said Deeb, patlamanın yaşandığı gün kendini kötü hissettiğini, ekibiyle birlikte dua ettiğini, cesaretinin kırılmadığını ama kötü bir şeyler olacağını hissettiğini söyledi.

Pastör Said Deeb

Pastör Deeb, ‘‘Patlamanın yaşandığı gün nedenini bilmiyorum, ama o gün çevremdekilere çok kabaydım. Herkese eve gitmelerini ve kiliseyi kapatmalarını söyledim. İnsanlar, ‘Nasıl olur? Uzun bir yoldan geldik, toplantılarımız var’ dedi. Nedenini bilmiyorum ama lütfen şimdi evinize gidin ve Pazar günü tekrar gelin’’ ifadelerinde bulunduğunu söyledi.

Pastör, 34 kişiyi evine gönderdi ve çocukların Kutsal Kitap derslerini iptal etti. Deeb, ‘‘Sanki Kutsal Ruh, ‘Git! Git! Git!’ diyordu. Ben de herkesi evlerine gitmeleri ve bilgisayarları kapatmaları için zorluyordum. Bana mülteciler ve yoksullar için yemek pişirdiklerini söylediler. Bense ‘Her şeyi bırakın ve buzdolabına yerleştirin’ dedim. Aklımı kaybettiğimi düşünüyorlardı, ama hiçbirimiz Kutsal Ruh’un uyarısı olduğunu bilmiyorduk’’ dedi.

Yaşam Merkezi Kilisesi, patlamanın merkez üssünden sadece 1.6 kilometre uzaklıktaydı. Pastör, ‘‘Patlamanın 4.000 metrekarelik alanda pencereleri ve kapıları patlattığını göz önüne alırsak, kilisemizde kesinlikle can kaybı yaşanacaktı’’ ifadelerinde bulundu.

Korkunç patlama 200’den fazla insanın hayatını kaybetmesine, binlerce kişinin yaralanmasına ve on binlerce kişinin evsiz kalmasına neden olsa da, Pastör Deeb, kilisenin Beyrut adına her zamankinden daha fazla bir araya geldiğini söyledi. Pastör, ‘‘Bölgemizde ihtiyaçlar çok fazla. Bu yüzden insanlar Lübnan’ın her yerinden bölgeyi temizlemeye yardımcı olmak için geliyor. Bizler de yiyecek ve içecek dağıtmaya başladık. İsa’nın Bedeni (kilise) için Tanrı’ya şükrediyorum. İnsanlar beni arayarak, dünyanın her yerinden nasıl yardım edebileceklerini soruyor. Hayatımda ilk defa Uluslararası Kilise’nin Lübnan’a ve Beyrut’a yardım etmek için bir araya geldiğini hissediyorum’’ dedi. (Cbn.com)

24 Nisan Anma Töreni, Kutsal Sunu Ayini ile Gerçekleştirildi

24 Nisan anma Surp Badarak'ı (Kutsal Sunu Ayini) Kuzguncuk Surp Krikor Lusavoriç Kilisesi'nde sunuldu. Türkiye Ermenileri Patriği...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 24 Nisan Vesilesiyle Yayınladığı Mesaj

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Türkiye Ermenileri Patrikliği ve Ermeni toplumuna gönderdiği 24 Nisan taziye mesajı, bugün İstanbul Kuzguncuk Surp...

Türkiye Ermenileri Patrik Sahak II’nin 24 Nisan Anması Mesajı

Türkiye Ermenileri Patriği Kadasetli Sahak II, 24 Nisan anması için bir mesaj yayınladı. Bugün 24 Nisan. Bu...

Hindistan’da Şifa için Dua Edilmesi Yasaklandı

Hindistan'ın Assam eyaletinde hastaların şifa bulması için dua edilmesi yasaklandı. Karar, Hristiyanlar tarafından endişeyle karşılandı. 2024 tarihli yasa...

Bu haberleri okudunuz mu?Benzer İçerikler
Sizin için önerildi