26 Nisan 2024 Cuma

Mersin’deki Rum Ortodokslar Oruç Dönemini Ayinlerle Geçiriyor

Ülkemizdeki Ortodoks nüfusunun oldukça yoğun olduğu bölgelerinden biri olan Mersin’de yaşayan Ortodokslar, ‘Kutsal Oruç’ Dönemine başladı. Mersin’deki Ortodokslar, Paskalya’ya kadar sürecek bu dönemi her hafta özel dua ve ayinlerle geçirecek.

Kilise Pederi İspir Teymur tarafından gerçekleştirilen ayinler, Paskalya orucu dönemi boyunca her Salı ve Perşembe günleri, saat 17:00’da “Kutsal Yatsı Duası”, her Çarşamba günü saat 10:00’da, “Kutsal Gizemli Ayin”, her Cuma günü 17:00’da “Meryem Ana’ya Övgü Duası” (Medih) ve salgından dolayı uygulanan kısıtlamalar nedeniyle de Kutsal Pazar Ayinleri, Cumartesi günleri 09:00 ile 11:00 saatleri arasında yapılıyor.

Ortodoks Kiliselerinin Diriliş Bayramı Öncesi, “Büyük Oruç Dönemi” geçtiğimiz Pazar günü gerçekleştirilen Beyaz Yememe Karnavalı ile başladı. Oruç Dönemi, Oruç tutmanın yanı sıra; Dua, Ayinler, Özel Dualar, Tövbe ve İtiraf Gizemini de kapsayacak.

Büyük Oruç Dönemi, Kutsal Ortodoks Kiliselerinde, Paskalya (Diriliş) Bayramı’nın o eşsiz coşkusunu kutladığımız bayram gününden 49 gün önce başlar. Bu bağlamda, bölgedeki tüm Ortodoks Kilislerinde, geçtiğimiz Pazar günü kutlanan Beyaz Yememe Karnavalı ile 49 günlük oruç dönemi de başlamış oldu.

Mersin’de bulunan Aziz Mihail ve Aziz Cebrail Rum Ortodoks kilisesinde Peder İspir Teymur tarafından gerçekleştirilen özel ayinin sonunda, bölgedeki tüm Ortodoks Cemaati, Paskalya Bayramı öncesinde oruç dönemine girdi. Bölgedeki Ortodokslar, bir hafta önce kutlanan bir diğer karnaval ile Et Orucuna başlamıştı.

Ortodoks Kiliselerinde, Beyaz (Süt ve Süt Ürünleri) Yememe Karnavalının kutlandığı Pazar gününe, aynı zamanda Litürjik dilde Bağışlanma (Af) Pazarı adı da verilmektedir. Büyük oruç dönemi sonunda Paskalya Bayramı coşkuyla kutlanacak.

24 Nisan Anma Töreni, Kutsal Sunu Ayini ile Gerçekleştirildi

24 Nisan anma Surp Badarak'ı (Kutsal Sunu Ayini) Kuzguncuk Surp Krikor Lusavoriç Kilisesi'nde sunuldu. Türkiye Ermenileri Patriği...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 24 Nisan Vesilesiyle Yayınladığı Mesaj

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Türkiye Ermenileri Patrikliği ve Ermeni toplumuna gönderdiği 24 Nisan taziye mesajı, bugün İstanbul Kuzguncuk Surp...

Türkiye Ermenileri Patrik Sahak II’nin 24 Nisan Anması Mesajı

Türkiye Ermenileri Patriği Kadasetli Sahak II, 24 Nisan anması için bir mesaj yayınladı. Bugün 24 Nisan. Bu...

Hindistan’da Şifa için Dua Edilmesi Yasaklandı

Hindistan'ın Assam eyaletinde hastaların şifa bulması için dua edilmesi yasaklandı. Karar, Hristiyanlar tarafından endişeyle karşılandı. 2024 tarihli yasa...

Bu haberleri okudunuz mu?Benzer İçerikler
Sizin için önerildi