26 Nisan 2024 Cuma

Merve Dinçel, Dünya Tekvando Şampiyonası’nda Altın Madalya Kazandı

Milli sporcu Merve Dinçel, Azerbaycan’da düzenlenen Dünya Tekvando Şampiyonası’nda altın madalya kazandı. Dünya şampiyonu olduğu ve bunu da kardeş ülkede başardığı için büyük mutluluk yaşadığını dile getiren Dinçel, “Seneye olimpiyatlar var. Bunlar olimpiyat için birer basamak. Buradaki gibi olimpiyatlarda da altın madalya kazanmak istiyorum” dedi.

Milli sporcu Merve Dinçel, Azerbaycan’nın başkenti Bakü’de düzenlenen Dünya Tekvando Şampiyonası’nda altın madalya elde etti.

Türkiye Tekvando Federasyonu’nun açıklamasına göre, başkent Bakü’deki şampiyonanın üçüncü gününde milli sporculardan kadınlar 49 kiloda Merve Dinçel, erkekler 80 kiloda Hüseyin Kartal ve 87 kiloda Enbiya Taha Biçer tatamiye çıktı.

Merve Dinçel, ikinci turda ferdi mücadele eden Elizaveta Ryadninskaya’yı, üçüncü turda Suudi Arabistanlı Dunya Ali Abutaleb’i mağlup ederek çeyrek finale yükseldi.

Çeyrek finalde Kazak Botakoz Kapanova, yarı finalde İspanyol Adriana Cerezo Iglesias’ı yenen Merve, finalde son olimpiyat şampiyonu Taylandlı Panipak Wongpattanakit ile eşleşti. Rakibini eleyen Merve, altın madalya kazandı.

Merve Dinçel, AA muhabirine yaptığı açıklamada, dünya şampiyonu olduğu ve bunu da kardeş ülkede başardığı için büyük mutluluk yaşadığını dile getirdi.

2022’de de Avrupa şampiyonluğu elde ettiğini hatırlatan Dinçel, “Bu sene kardeş ülkemizde dünya şampiyonu oldum. Bunun için ayrıca gururluyum. Her şey çok güzeldi. Seneye olimpiyatlar var. Bunlar olimpiyat için birer basamak. Buradan aldığımız puanlarla olimpiyatlara gideceğiz. Buradaki gibi olimpiyatlarda da altın madalya kazanmak istiyorum. Bunun için çalışıyorum. Gerisi Allah’tan” diye konuştu.

Dinçel, kendilerine destek olan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a, Türkiye Tekvando Federasyonu yetkililerine ve antrenörlerine teşekkür etti.

Bakü’deki şampiyonanın üçüncü gününde kadınlar 49 kiloda tatamiye çıkan Merve Dinçel, finalde son olimpiyat şampiyonu Taylandlı Panipak Wongpattanakit’i mağlup ederek altın madalya kazanmıştı. (AA)

24 Nisan Anma Töreni, Kutsal Sunu Ayini ile Gerçekleştirildi

24 Nisan anma Surp Badarak'ı (Kutsal Sunu Ayini) Kuzguncuk Surp Krikor Lusavoriç Kilisesi'nde sunuldu. Türkiye Ermenileri Patriği...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 24 Nisan Vesilesiyle Yayınladığı Mesaj

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Türkiye Ermenileri Patrikliği ve Ermeni toplumuna gönderdiği 24 Nisan taziye mesajı, bugün İstanbul Kuzguncuk Surp...

Türkiye Ermenileri Patrik Sahak II’nin 24 Nisan Anması Mesajı

Türkiye Ermenileri Patriği Kadasetli Sahak II, 24 Nisan anması için bir mesaj yayınladı. Bugün 24 Nisan. Bu...

Hindistan’da Şifa için Dua Edilmesi Yasaklandı

Hindistan'ın Assam eyaletinde hastaların şifa bulması için dua edilmesi yasaklandı. Karar, Hristiyanlar tarafından endişeyle karşılandı. 2024 tarihli yasa...

Bu haberleri okudunuz mu?Benzer İçerikler
Sizin için önerildi