28 Nisan 2024 Pazar

Metropolit Sawa: “Kilise Meselesinden Önce Devam Eden Savaşı Durdursunlar”

Polonya Ortodoks Kilisesi Metropoliti Sawa, Ukrayna’da yeni kurulan Birleşik Bağımsız Ortodoks Kilisesi’nin komşusu Polonya’da kaos ortamı yaratmasından endişe duyduklarını açıkladı.

Metropolit Sawa, Ukrayna Patriği Epifanyus’un, Polonya’da yaklaşık 1 milyon Ukraynalı işçi olduğunu ve kendi cemaatlerini oluşturabileceklerini açıklaması üzerine endişe duyduklarını ifade etti.

Metropolit Sawa, “Ukraynalı radikal milliyetçi Sağ Sektör örgütünün Epifanyus’un Polonya ziyareti için zemin oluşturduğunu duydum. Bir kaos yaşanması muhtemel” dedi.

Metropolit Sawa, Kiev yönetiminin kilise meselelerine müdahil olmasına da değindi.

Metropolit Sawa, “Ukrayna makamları, öncelikle ülkeyi birleştirmeli, savaşa son vermeli ve ancak bundan sonra kilise gibi meseleleri ele almalı” diye konuştu.

Yaklaşık olarak 600 bin inançlı kişinin bulunduğu Polonya Ortodoks Kilisesi, tıpkı yeni otosefal(bağımsızlık) alan Birleşik Bağımsız Ukrayna Ortodoks Kilisesi gibi Rus Ortodoks Kilisesi’nden bağımsız.

24 Nisan Anma Töreni, Kutsal Sunu Ayini ile Gerçekleştirildi

24 Nisan anma Surp Badarak'ı (Kutsal Sunu Ayini) Kuzguncuk Surp Krikor Lusavoriç Kilisesi'nde sunuldu. Türkiye Ermenileri Patriği...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 24 Nisan Vesilesiyle Yayınladığı Mesaj

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Türkiye Ermenileri Patrikliği ve Ermeni toplumuna gönderdiği 24 Nisan taziye mesajı, bugün İstanbul Kuzguncuk Surp...

Türkiye Ermenileri Patrik Sahak II’nin 24 Nisan Anması Mesajı

Türkiye Ermenileri Patriği Kadasetli Sahak II, 24 Nisan anması için bir mesaj yayınladı. Bugün 24 Nisan. Bu...

Hindistan’da Şifa için Dua Edilmesi Yasaklandı

Hindistan'ın Assam eyaletinde hastaların şifa bulması için dua edilmesi yasaklandı. Karar, Hristiyanlar tarafından endişeyle karşılandı. 2024 tarihli yasa...

Bu haberleri okudunuz mu?Benzer İçerikler
Sizin için önerildi