26 Nisan 2024 Cuma

Midyat’ta Yaşayan Süryaniler Noel’i Kutladı

Mardin’in Midyat İlçesi’nde, Süryaniler, Mesih İsa’nın doğuşunu simgeleyen Doğuş Bayramı’nı düzenlenen etkinliklerle kutladı.

Bayram kutlamaları ilçedeki Mor İşmuni Kilisesi’nde yapılırken, burada düzenlenen ayini Mor Gabriel Manastırı ve Turabdin Metropoliti Timotheos Samuel Aktaş yönetti.

Mort İşmuni Kilisesi’ndeki kutlamaya, Kaymakam Hüseyin Tekin, Garnizon Komutanı Albay Ebubekir Oğuz Utku, Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Tevfik Baysal ve kurum müdürleri de katıldı. Ayinde Mesih İsa’nın doğumunda, çobanların yaktığı ateşi simgelemek amacıyla kilisenin ortasına tepsi içinde çıralar konulurken, ayine katılanlar ellerindeki mumlarla bu çıraları tutuşturarak, ateşin etrafında dönüp ilahiler okudu. Ayinin ardından kilisenin misafir konuk odasına geçen Metropolit Samuel Aktaş, Papaz İshak Ergün, Midyat Kiliseleri Vakfı Başkanı Anto Nuay ve Mor Gabriel Manastırı Vakfı Başkanı Kuryakus Ergün, burada bayramlaşmaya gelen misafirlerin tebriklerini kabul etti.

Kutlamaya katılan Midyat Kaymakamı Hüseyin Tekin, bütün Süryani vatandaşların bayramını canı gönülden kutladığını belirtti.

Midyat Turabdin ve Mor Gabriel Manastırı Metropoliti Samuel Aktaş ise, “Teşekkür ederiz, memnunuz. Çok sağ olun. Burada, Midyat’ta yılda 4 ya da 6 bayramı kutluyoruz” diye konuştu.

Midyat Süryani Kadim Kiliseleri Vakfı Başkanı Anto Nuay da, “Bugün İsa Mesih’in doğuş günüdür. Tüm Süryanilerin bayramını kutluyoruz. Hem Türkiye’de hem de dünyada selamet, sulh ve varış olmasını istiyoruz. Allah Türkiye’mizi korusun ve tüm Türkiye’de barış olsun” şeklinde konuştu.(mardinarena)

24 Nisan Anma Töreni, Kutsal Sunu Ayini ile Gerçekleştirildi

24 Nisan anma Surp Badarak'ı (Kutsal Sunu Ayini) Kuzguncuk Surp Krikor Lusavoriç Kilisesi'nde sunuldu. Türkiye Ermenileri Patriği...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 24 Nisan Vesilesiyle Yayınladığı Mesaj

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Türkiye Ermenileri Patrikliği ve Ermeni toplumuna gönderdiği 24 Nisan taziye mesajı, bugün İstanbul Kuzguncuk Surp...

Türkiye Ermenileri Patrik Sahak II’nin 24 Nisan Anması Mesajı

Türkiye Ermenileri Patriği Kadasetli Sahak II, 24 Nisan anması için bir mesaj yayınladı. Bugün 24 Nisan. Bu...

Hindistan’da Şifa için Dua Edilmesi Yasaklandı

Hindistan'ın Assam eyaletinde hastaların şifa bulması için dua edilmesi yasaklandı. Karar, Hristiyanlar tarafından endişeyle karşılandı. 2024 tarihli yasa...

Bu haberleri okudunuz mu?Benzer İçerikler
Sizin için önerildi