26 Nisan 2024 Cuma

Mısırlı Kıptiler, Eşit Haklar İçin Washington’da Bir Araya Geldi

Bu yılın en önemli politika etkinliği olarak dünya basınında yer alan ve Washington’da gerçekleştirilen “Mısır Kıptileri Zulmün Biçimleri” adı verilen konferansta; Mısır Hükümeti’nin, Kıptilere daha fazla koruma sağlaması, ülke içinde eşitlik elde etmeleri adına tavsiyelerde bulunmak ve öneriler sunmak için kendi alanlarında uzman birçok kişiyi bir araya getirdi.

Kıpti Dayanışması, 21-22 Haziran 2018 tarihinde Washington DC’de yapılan organizasyonla 9’uncu kez bir araya geldi. “Mısır Kıptileri: Zulmün Biçimleri” olan konferans, Mısır Hükümeti’nin Kıptiler için daha fazla koruma sağlaması, Mısır’da eşitlik elde etmelerine yardımcı olma konusundaki görüşlerini ve tavsiyelerini paylaşmaları için üst düzey parlementerleri, akademisyenleri ve politika uzmanlarını buluşturdu.

Konferans, 22 Haziran’da yapılan gala yemeğiyle sona ererken Gala yemeğinde, Macaristan’ın Zulme Uğrayan Hristiyanlar için Yardım Kurumu Dışişleri Bakan Yardımcısı Sayın Azbej Tristan bir konuşma yaptı.

Mısır, terörle mücadele kisvesi altında, diğer önemli sivil özgürlüklerin yanısıra, basın ve örgütlenme özgürlüğüne müthiş bir baskı yapmaya devam ediyor. Mısırlı İslamcıların Mısırlılara yönelik saldırıları, geçtiğimiz yıllarda, sadece 2017 yılında 100’den fazla kişinin öldürülmesiyle dramatik bir şekilde arttı. Bu yıl etkinlik, Mısır’da Kıptilerin sürekli ayrımcılığa ve zulme maruz kalmasının çeşitli biçimlerine ve onların eşitliğe ulaşmasına yardımcı olacak tavsiyelere odaklanılarak gerçekleştirildi.

Halka ve basına açık yapılan konferansta toplantı hakkında bilgi almak isteyenler internet üzerinden konferansı takip etti.

Özellikle Mısır’ın Kıptileri olmak üzere azınlıklara yardım etmeyi hedefleyen bir kuruluş olan Kıpti Dayanışma (Coptic Solidarity), Mısır’daki demokrasiye, özgürlüğe ve tüm Mısır vatandaşlarının temel haklarının korunması için çalışanlarını desteklemektedir. Kıpti Dayanışma, Kanada ve Avrupa’daki (Solidarité Copte) bağlı kuruluşlarla işbirliği içindedir.(Prweb)

24 Nisan Anma Töreni, Kutsal Sunu Ayini ile Gerçekleştirildi

24 Nisan anma Surp Badarak'ı (Kutsal Sunu Ayini) Kuzguncuk Surp Krikor Lusavoriç Kilisesi'nde sunuldu. Türkiye Ermenileri Patriği...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 24 Nisan Vesilesiyle Yayınladığı Mesaj

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Türkiye Ermenileri Patrikliği ve Ermeni toplumuna gönderdiği 24 Nisan taziye mesajı, bugün İstanbul Kuzguncuk Surp...

Türkiye Ermenileri Patrik Sahak II’nin 24 Nisan Anması Mesajı

Türkiye Ermenileri Patriği Kadasetli Sahak II, 24 Nisan anması için bir mesaj yayınladı. Bugün 24 Nisan. Bu...

Hindistan’da Şifa için Dua Edilmesi Yasaklandı

Hindistan'ın Assam eyaletinde hastaların şifa bulması için dua edilmesi yasaklandı. Karar, Hristiyanlar tarafından endişeyle karşılandı. 2024 tarihli yasa...

Bu haberleri okudunuz mu?Benzer İçerikler
Sizin için önerildi