26 Nisan 2024 Cuma

Mülteci Hristiyanlara Gıda Yardımı Yapılmıyor

Open Doors USA, Nijerya’da Boko Haram terör örgütü tarafından yerlerinden olmuş ve mülteci kamplara gelmiş Hristiyanların erzak ihtiyaçlarından mahrum bırakıldığını ve teröristlerin yerel radikal örgütlere destekte bulunduklarını belirtti.

Son 8 yılda 2 milyondan fazla ikamet eden sakininin terörist eylemlerinden dolayı Sahra Altı Afrika’daki evlerinden kaçmak zorunda bırakılmıştır. Open Doors Amerika sözcüsü neredeyse 1.8 milyon insanın Nijerya’da açlıkla yüz yüze olduğunu belirtti.

Hristiyan insani yardım örgütü temsilcileri, bazı kamplarda Hristiyanların ayrımcılığa maruz kaldıklarını belirtti.

Bölge valisinin 2014 ve 2015 yıllarında Hristiyanların kaçması gerektiğinde elinden geleni yaptığı, fakat kampların idaresi diğer örgütlere devredildiğinde ayrımcılığın başladığı söylendi. Borno eyaletindeki evinden kaçan Episkopos William Naga, İngiltere’de bulunan Open Doors’a şunları söyledi; “Mültecilere yemek veriyorlar, eğer Hristiyan’san sana yiyecek vermiyorlar, açık bir şekilde huzurun Hristiyanlar için olmadığını söylüyorlar.”

Open Doors Amerika’nın İletişim Direktörü Emily Fuentes, The Christian Post’a, Hristiyanlar açık bir şekilde Boko Haram’ın hedefi olmalarına rağmen, kuzeydoğu Nijerya’da ki bölgenin radikal çoğunlukta olduğunu vurguladı ve bu sebepten dolayı radikallerin saldırıya uğradığını  ancak kampları yöneten radikal örgütlerin, kamplarda bulunan Hristiyan olmayanlara  ayrıcalıklı muamele  gösterdiklerini sözlerine ekledi.

Hristiyanlara karşı yapılan ayrımcılığın rapor edildiğini belirten Fuentes; ülkenin kuzeydoğu kısmında yaşayanların çoğunun dini olmadıklarını belirterek “Hristiyanlar, sırf  ülkenin bu kısmında azınlık oldukları için ayrımcılığa maruz kalıyor” dedi.

Christian Post, Hristiyanlar için mülteci kampları kurmak isteyen Hristiyanların, kiliselerin ve bazı kurumların çabalarının devam ettiğini, ayrıca Hristiyanların resmi kamplarda ayrımcılığa maruz kalmasından, yiyecek verilmemesinden ve kiliseye gitmelerine izin verilmemesinden dolayı resmi olmayan ancak tam olarak Hristiyan kampları olan kamplar kurulduğunu  belirtti.

Fuentes, Christian Post’a bu kampların yerlerinden edilmiş Hristiyanlara yardım etmek amacıyla kurulmuş olsalar da, yerinden olmuş diğer kişilere inançları ne olursa olsun hoş karşılanacağını söyledi.

24 Nisan Anma Töreni, Kutsal Sunu Ayini ile Gerçekleştirildi

24 Nisan anma Surp Badarak'ı (Kutsal Sunu Ayini) Kuzguncuk Surp Krikor Lusavoriç Kilisesi'nde sunuldu. Türkiye Ermenileri Patriği...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 24 Nisan Vesilesiyle Yayınladığı Mesaj

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Türkiye Ermenileri Patrikliği ve Ermeni toplumuna gönderdiği 24 Nisan taziye mesajı, bugün İstanbul Kuzguncuk Surp...

Türkiye Ermenileri Patrik Sahak II’nin 24 Nisan Anması Mesajı

Türkiye Ermenileri Patriği Kadasetli Sahak II, 24 Nisan anması için bir mesaj yayınladı. Bugün 24 Nisan. Bu...

Hindistan’da Şifa için Dua Edilmesi Yasaklandı

Hindistan'ın Assam eyaletinde hastaların şifa bulması için dua edilmesi yasaklandı. Karar, Hristiyanlar tarafından endişeyle karşılandı. 2024 tarihli yasa...

Bu haberleri okudunuz mu?Benzer İçerikler
Sizin için önerildi