27 Nisan 2024 Cumartesi

Nijerya’da Kaçırılan Pastör, Serbest Bırakıldı

Nijerya medyasından alınan bilgilere göre, Nijerya Hristiyan Kilisesi’nin lideri Jen Tivkaa Moses , Fulani çobanları tarafından kaçırıldıktan sonra geçen ay serbest bırakıldı. Serbest bırakılmadan önce pastörün özgürlüğü için 275 bin  Amerikan Doları fidye talep edildi.

Ülke çapında yaklaşık 5 milyon üyesi bulunan ve Nijerya’nın en büyük Hristiyan mezheplerinden biri olan Evanjelik Kiliseleri’n ulusal merkezi The Evangelical Church Winning All’dan alınan bilgilere göre, Pastör Jen Tivkaa Moses 4 Ağustos tarihinde Jos kentinden başkent Abuja’ya dönüşü sırasında kaçırılmıştı.

Söylenenlere göre Pastörü kaçıranlar genç Fulani çobanlar fidye olarak neredeyse 275 bin Amerikan doları ödenmesini talep edildi. Evanjelik Kilisesi Genel Sekreteri Yunusa Nmadu, “Pastörü kaçıranlar Fulani halkından 7 genç ve hepsi 20 yaşından küçükler. Söz konusu gençler Cuma akşamı saat 8-9 sularında Jeremy Bwari yolu üzerinde seyir halinde olan pastörün aracına saldırıp onu kaçırdı. Saldırganlar Moses’in özgürlüğü için 100 milyon Nijeryalı Nair’i talep ettiler” açıklamasında bulundu.

Morning Star News’ün haberine göre, Pastör Moses’ın serbest bırakılması için bir ödeme yapıldığını ancak herhangi bir rakam verilmediği belirtildi.

Evanjelik Kiliseleri’n ulusal merkezi The Evangelical Church Winning All yetkilileri, Nijerya hükümetini Hristiyan halkın can ve mal güvenliğini sağlamaları için harekete geçmeye çağırdılar.

“Kimse evinde, pazarda, işyerlerinde, ibadet yerlerinde ve otoyollarda hiçbir yerde güvende değil. Nijerya’daki güvensizlik ve suç oranı ciddi olarak endişe veriyor. Diğer birçok Nijeryalı gibi ECWA üyeleri karayollarımızda güvenlik sıkıntısı çekiyor; silahlı soyguncular karayollarında kaçırdıkları çaresiz fakir insanlardan çılgınca fidye istiyor, öldürüyorlar, sakat bırakıp, işkence ve tecavüz ediyorlar ve güvenlik güçleri uzak duruyorlar” açıklamasında bulundular.

ECWA liderleri, hükümetin “bilgelik için Tanrı’nın isteğine uygun şekilde liderlik edebilmeleri için” yetkili olan herkes için dua etmeye kararlı olmaya devam edeceklerinin altını çizdiler.

Nijerya’daki Christian Solidarity Worldwide Hristiyan Dayanışma merkezinin genel müdürü olan Yunusa Nmadu, “Fulanilerin Hristiyanlara karşı saldırıları 2010 yılında bir Fulani militanının Plato eyaletindeki bir köyü istila edip bir gecede aralarında kadınların ve çocukların bulunduğu yaklaşık 500 kişiyi öldürmesiyle başladı” şeklinde bir açıklama yaptı.

Uluslararası World Watch listesine göre Nijerya, dünya genelindeki zulüm sırası açısından 12. Sırada yer alıyor.(316.ru, Morning Star News/Olga Daşcinscaia/BA)

 

24 Nisan Anma Töreni, Kutsal Sunu Ayini ile Gerçekleştirildi

24 Nisan anma Surp Badarak'ı (Kutsal Sunu Ayini) Kuzguncuk Surp Krikor Lusavoriç Kilisesi'nde sunuldu. Türkiye Ermenileri Patriği...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 24 Nisan Vesilesiyle Yayınladığı Mesaj

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Türkiye Ermenileri Patrikliği ve Ermeni toplumuna gönderdiği 24 Nisan taziye mesajı, bugün İstanbul Kuzguncuk Surp...

Türkiye Ermenileri Patrik Sahak II’nin 24 Nisan Anması Mesajı

Türkiye Ermenileri Patriği Kadasetli Sahak II, 24 Nisan anması için bir mesaj yayınladı. Bugün 24 Nisan. Bu...

Hindistan’da Şifa için Dua Edilmesi Yasaklandı

Hindistan'ın Assam eyaletinde hastaların şifa bulması için dua edilmesi yasaklandı. Karar, Hristiyanlar tarafından endişeyle karşılandı. 2024 tarihli yasa...

Bu haberleri okudunuz mu?Benzer İçerikler
Sizin için önerildi