29 Nisan 2024 Pazartesi

Nikaragua’da, Pastör ve Ailesinin Beş Üyesi Öldürüldü

Nikaragua’da, pastör ve ailesinin beş üyesi öldürüldü.

Nikaragualı Pastör Óscar Velásquez Pavón, hükümet karşıtı protestoları bastırmak için keskin nişancıların evini kullanmalarına izin vermemesi üzerine, hükümet lehine çalışan gönüllülerden oluşan paramiliter bir grup “molotof kokteyli” kullanarak, pastörün evini ateşe verdi.

Pastör, karısı ve iki çocuk dahil olmak üzere diğer dört aile üyesi, hükümet yanlısı Sandinista grubunun üyeleri tarafından öldürüldü.

İddialara göre paramiliter grubun mahallede yapılacak olan muhalefetin planladığı gösteriye katılanların öldürülmesi için keskin nişancılarını pastörün evinin çatısına yerleştirmeleri gerekiyordu. Haziran ayında gerçekleştiği belirtilen haberde, Pastör Óscar Velásquez Pavón ve eşi Maritza López evlerinin kapısını Nikaragua Devlet Başkanı Daniel Ortega’nın emrindeki Sandinista milis kuvvetlerine açmayı reddetti.

Bunun üzerine Başkan Ortega yanlısı paramiliter grup, pastörün evine molotof kokteylleri atarak büyük bir yangın çıkardı.

Paramiliter grubun çıkardığı yangın sonucunda; Pastör Óscar Velásquez Pavón, eşi Maritza López, oğlu Alfredo, gelinleri Mersedes, 3 aylık torunu Mathias ve 3 yaşındaki diğer torunu Dariel olay yerinde hayatını kaybetti, ailenin geri kalan 2 üyesi ise hayatta kalmayı başardı.

Protestan kilisesi üyeleri ve aile yakınları pastör ve ailesi için yas tutuyor.

Saldırının ardındna Belo Horizonte’deki “Hristiyan Havarilik Merkezi” adlı kilisede toplu cenaze töreni düzenlendi ve adalet için dua edildi.

Nikaragua Cumhuriyeti, 11 yıldır iktidarda olan Başkan Ortega’ya karşı protestolara yol açan sosyal güvenlik sisteminin başarısız reformundan dolayı ciddi bir kriz yaşıyor. Bu yılın Nisan ayı ortasından itibaren Nikaragua’da yaşanan sosyo-politik kriz nedeniyle neredeyse 200 kişi öldürüldü. (CNL News, Sedmitza, Bible.com/O.D)

24 Nisan Anma Töreni, Kutsal Sunu Ayini ile Gerçekleştirildi

24 Nisan anma Surp Badarak'ı (Kutsal Sunu Ayini) Kuzguncuk Surp Krikor Lusavoriç Kilisesi'nde sunuldu. Türkiye Ermenileri Patriği...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 24 Nisan Vesilesiyle Yayınladığı Mesaj

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Türkiye Ermenileri Patrikliği ve Ermeni toplumuna gönderdiği 24 Nisan taziye mesajı, bugün İstanbul Kuzguncuk Surp...

Türkiye Ermenileri Patrik Sahak II’nin 24 Nisan Anması Mesajı

Türkiye Ermenileri Patriği Kadasetli Sahak II, 24 Nisan anması için bir mesaj yayınladı. Bugün 24 Nisan. Bu...

Hindistan’da Şifa için Dua Edilmesi Yasaklandı

Hindistan'ın Assam eyaletinde hastaların şifa bulması için dua edilmesi yasaklandı. Karar, Hristiyanlar tarafından endişeyle karşılandı. 2024 tarihli yasa...

Bu haberleri okudunuz mu?Benzer İçerikler
Sizin için önerildi