26 Nisan 2024 Cuma

Okuyucuları Yeni Bir Dünyaya Sokan Kitabevi

Çin Halk Cumhuriyeti’nin Jiangsu eyaletinde bulunan Suzhou şehrinde açılan bir kitabevi okuyucularının, yeni bir dünyaya adım atmasını sağlıyor. Çinli mimar Yu Ting’in özgün bi tasarımı olan Zhongshu Kitabevi, okurlarına fantastik bir deneyim  sunuyor. Yu’nun şahsi firması olan Wutopia Lab, 2016- 2017 arasında  mekanın inşasını gerçekleştirdi.

Zhongshu Kitabevi, 1380 metre karelik bir alan da, mükemmel planlanan düşsel bir seyahat gibi 4 bölüme ayrılmakta: Kristal Tapınak, Ateş Böceği Mağarası, Gökkuşağı Xanadu ve Masumiyet Kalesi.

Her bölüm kendine has düşsel bir seyahet gerçekleştirmekte. Kristal Tapınağı’nda, kitaplar şeffaf akrilik üzerinde tavandan sarkıyor ve okurlar kitapları duvardaki camdan tuğlalardan alıyor. Ateş Böceği Mağarası, en çok satanların gösterildiği kısım. Gökkuşağı Xanadu, Çin’in eskiden kullanılan adı olan Xanadu, geniş alanıyla okurların kitaplarla istedikleri kadar vakit geçirmelerine olanak sağlıyor. Masumiyet Kalesi, Hoş pastel renklerle tasarlanan bölüm Çocukların hayal gücünü süsleyen yıldızlar, gezegenler ve daha birçok dekorla dolu.

Çin’de, Tasarım harikası bu kitapçı insanların dikkatlerini tamamen kitaplara vermelerini sağlıyor. Ülkemiz de ise son yapılan araştırmalar göz önüne alınacak olursa kitap okuma alışkanlığımızın ne derecede düşük olduğunu ve okuma alışkanlığımızı arttırmak adına atılan adımların etkinliği üzerine tartışma konusu oluşturuyor.

İşte o veriler:  Uluslararası Yayıncılar Birliği 2016 verilerine göre, Türkiye’de kişi başına 8.4 kitap düştü.  TÜİK verileri, Türk insanının kitap okumaya sadece 1 dakika ayırdığını gösteriyor. Buna karşılık TV izlemeye ortalama 6 saat, internete bağlanmaya 3 saat ayırıyor. İhtiyaç listesinde kitap okumak 235. Sırada yer alıyor ve kitap okuma alışkanlığında, dünyada 86. sıradayız. (K)

24 Nisan Anma Töreni, Kutsal Sunu Ayini ile Gerçekleştirildi

24 Nisan anma Surp Badarak'ı (Kutsal Sunu Ayini) Kuzguncuk Surp Krikor Lusavoriç Kilisesi'nde sunuldu. Türkiye Ermenileri Patriği...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 24 Nisan Vesilesiyle Yayınladığı Mesaj

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Türkiye Ermenileri Patrikliği ve Ermeni toplumuna gönderdiği 24 Nisan taziye mesajı, bugün İstanbul Kuzguncuk Surp...

Türkiye Ermenileri Patrik Sahak II’nin 24 Nisan Anması Mesajı

Türkiye Ermenileri Patriği Kadasetli Sahak II, 24 Nisan anması için bir mesaj yayınladı. Bugün 24 Nisan. Bu...

Hindistan’da Şifa için Dua Edilmesi Yasaklandı

Hindistan'ın Assam eyaletinde hastaların şifa bulması için dua edilmesi yasaklandı. Karar, Hristiyanlar tarafından endişeyle karşılandı. 2024 tarihli yasa...

Bu haberleri okudunuz mu?Benzer İçerikler
Sizin için önerildi