26 Nisan 2024 Cuma

“Overcomer” Filmiyle İsa Mesih’e İman Ediyorlar

“Overcomer” adlı Hristiyan filminin, vizyona girmesiyle 3 hafta içinde Amerika Birleşik Devletleri’nde en iyi filmler arasında yer aldı. Filmin yönetmeni Alex Kendrick, tüm başarılara rağmen söz konusu yapımın, değişmeye yardımcı olabileceği hayatların çok daha değerli olduğuna ve film sayesinde insanlarda artan Tanrı inancına dikkat çekti.

Kendrick kardeşlere ait söz konusu film, 2019 yılının ağustos ayında sinemalarda yayınlanmaya başladı, birkaç hafta sonra da dijital platformlarda gösterime girdi.

Yönetmen Alex Kendrick

Yönetmen Alex Kendrick, Christian Headlines’a verdiği röportajda, filmin ardından iman edenlerin sayısının arttığını ve ilk gösteriminin ardından 50 kişinin toplu olarak vaftiz olduğundan bahsetti. 

Christian Headlines yayınına konuşan Kendrick: “Yerel kolejlerden birinin antrenörü, öğrenci ekibini alıp “Overcomer” filmini izletmek için sinemaya götürdü. Filmin ardından ayağa kalkıp konuşan antrenör şöyle dedi: Eğer bu filmi izledikten sonra hala kişiliğinizin temelinin neye dayandığından emin değilseniz ve hayatlarınızı Tanrı’ya emanet etmek istiyorsanız bana doğru gelin ve benimle birlikte dua edin.” Antrenörün çağrısına 50’ye aşkın kişi olumlu cevap verdi ve vaftiz hazırlıkları başladı” diye anlattı. 

Alex Kendrick: “Söz konusu olay, filmin ardından değişen hayatların sadece bir örneğidir. Film ile ilişkili sayabileceğimizden çok daha fazla hayat hikayemiz var. Kilise grupları misafirlerini filme davet ediyor ve bu sayede birçok insan, Tanrı’nın hayatlarındaki rolünü anlayarak iman ediyor. Tüm bunların arasında en çok dikkatimizi çeken bir diğer hikâye ise filmin ilk gösterimine gelen engelli çocuklara sahip bir aile oldu. Bu güzel aile bizlere filmin bir mucizeye vesile olduğunu anlattıkları bir mail attılar. Mailde anlatılanlara göre iki genç çocuk sahibi ailenin bir evladı konuşma engelli ve neredeyse hiç konuşamıyor. Bir gün bu özel aile fertleri “Overcomer” filmini izlemek üzere sinemaya gitmişler. Film bittikten sonra ise araçlarına doğru yürürken engelli oğulları birden konuşmaya başlamış ve “Mesih’i kabul etmek istiyorum. Onun takipçisi olmak istiyorum.” demiş. Mailde filmin vesile olduğu bu mucizevi olayı okuyunca çok etkilendim” diye ekledi. 

Kendrick’e göre bu tür hikayeler insanların bile veremeyeceği devasa cevaplardır.

Filmin konusuna gelirsek; Okulun basketbol takımının antrenörü çok zor bir zaman geçirmektedir. Yaşadığı küçük kasabadaki fabrikanın kapanması ile birlikte yerli halk yerleşim yerini terk etmeye başlar, haliyle antrenörün topladığı basketbol takımı da dağılır ve şampiyonluk hayallerini yerle bir olur. Bunun üzerine şiddetli depresyona giren antrenöre kısa bir süre sonra astımı olan bir kızı koşu yarışına hazırlaması için teklif gelir. Kızın astımı yüzünden başarılı olacağına dair umutsuzluğa kapılan antrenör gerektiği kadar verimli davranmaz. Fakat kız çocuğu, yarışı kazanabilmek için gerek tüm özelliklere sahiptir: Cesaret ve irade… (cnl.news/O.D)

24 Nisan Anma Töreni, Kutsal Sunu Ayini ile Gerçekleştirildi

24 Nisan anma Surp Badarak'ı (Kutsal Sunu Ayini) Kuzguncuk Surp Krikor Lusavoriç Kilisesi'nde sunuldu. Türkiye Ermenileri Patriği...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 24 Nisan Vesilesiyle Yayınladığı Mesaj

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Türkiye Ermenileri Patrikliği ve Ermeni toplumuna gönderdiği 24 Nisan taziye mesajı, bugün İstanbul Kuzguncuk Surp...

Türkiye Ermenileri Patrik Sahak II’nin 24 Nisan Anması Mesajı

Türkiye Ermenileri Patriği Kadasetli Sahak II, 24 Nisan anması için bir mesaj yayınladı. Bugün 24 Nisan. Bu...

Hindistan’da Şifa için Dua Edilmesi Yasaklandı

Hindistan'ın Assam eyaletinde hastaların şifa bulması için dua edilmesi yasaklandı. Karar, Hristiyanlar tarafından endişeyle karşılandı. 2024 tarihli yasa...

Bu haberleri okudunuz mu?Benzer İçerikler
Sizin için önerildi