27 Nisan 2024 Cumartesi

Pakistan Kilisesi, Mağdur Hristiyan Gazetecilerle Buluştu

15’ten fazla Hristiyan gazeteci, Pakistan Kilisesi’nin kıdemli Episkoposu Azad Marshall ile bir araya geldi. Pakistan Hristiyan Gazeteciler Derneği’nin (CJAP) üyeleri olan gazeteciler, toplantıyı Pakistan Kilisesi’nden daha fazla destek bulabilmek için fırsat olarak kullandı. 

Pencap eyaletinde günlük yayın yapan bir gazeteci, önceki yıllarda Hristiyan yayınların kilise tarafından maddi olarak desteklendiğini söyledi. Ancak artık böyle bir yardım alınmıyor. Toplantıya katılan gazeteciler, kilise desteği eksikliğinin değişmesi gerektiğini ileri sürdüler.

Pakistan Kilisesi’ni temsil eden Episkopos Marshall, bazı şantaj vakalarının Kilise ve gazeteci topluluğu arasında güvensizliğe neden olduğuna, ancak her iki tarafın da ayrımcılığa karşı mücadele ettiğini söyledi. Ulusal bir Hristiyan gazetesinin olmaması ve reklam gelirinin bulunmaması da dâhil olmak üzere, ülkedeki Hristiyan gazeteciliği ile ilgili çeşitli endişeleri dile getirdi.

Pakistan’daki kilise ile Hristiyan gazeteciler arasında güvensizlik hâkim, ancak toplantı her iki tarafın işbirliği için önemli bir adım. Böyle bir birliktelik, ayrımcılık ve zulüm ortamıyla karşı karşıya olan Pakistan’daki Hristiyan medyası için kritik bir öneme sahiptir. 

Hristiyan gazeteciler ayrımcılıkla mücadele ederken, Uluslararası Gazeteciler Federasyonu’na göre Pakistan, gazeteciler için dünyanın en tehlikeli beşinci ülkesi. (persecution)

24 Nisan Anma Töreni, Kutsal Sunu Ayini ile Gerçekleştirildi

24 Nisan anma Surp Badarak'ı (Kutsal Sunu Ayini) Kuzguncuk Surp Krikor Lusavoriç Kilisesi'nde sunuldu. Türkiye Ermenileri Patriği...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 24 Nisan Vesilesiyle Yayınladığı Mesaj

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Türkiye Ermenileri Patrikliği ve Ermeni toplumuna gönderdiği 24 Nisan taziye mesajı, bugün İstanbul Kuzguncuk Surp...

Türkiye Ermenileri Patrik Sahak II’nin 24 Nisan Anması Mesajı

Türkiye Ermenileri Patriği Kadasetli Sahak II, 24 Nisan anması için bir mesaj yayınladı. Bugün 24 Nisan. Bu...

Hindistan’da Şifa için Dua Edilmesi Yasaklandı

Hindistan'ın Assam eyaletinde hastaların şifa bulması için dua edilmesi yasaklandı. Karar, Hristiyanlar tarafından endişeyle karşılandı. 2024 tarihli yasa...

Bu haberleri okudunuz mu?Benzer İçerikler
Sizin için önerildi