26 Nisan 2024 Cuma

Papa Françesko, Kıbrıs Ziyareti’ne Başlıyor

Katolik Kilisesi lideri ve Vatikan devlet başkanı Papa Françesko’nun, 2-6 Aralık tarihlerinde gerçekleştireceği Kıbrıs Rum Kesimi ve Yunanistan ziyaretleri bugün başladı.

Papa Françesko’yu taşıyan uçağın bugün öğleden sonra saat 15.00’te Kıbrıs’a ulaşarak Larnaka Uluslararası Havalimanı’na inmesi bekleniyor. Papa’nın 3 günlük Güney Kıbrıs ziyaretinde, güvenliğini sağlamak için 567 Rum polis memuru ve uçar imkânlar dışında, Vatikan ile istişare içerisinde, beraberinde Ada’ya gelecek 100 kişiden oluşan Papa’nın İsviçreli muhafız grubu çalışacak.

Kıbrıs’taki katoliklerle ve diğer temsilcilerle bir araya gelecek olan Papa, saat 17.15’te onuruna Lefkoşa Cumhurbaşkanlığı Sarayı’nda düzenlenecek karşılama törenine iştirak edecek ve görüşmelerin akabinde bir konuşma yapacak.

Vatikan’dan yapılan açıklamaya göre, Papa Françesko, 2-4 Aralık tarihlerinde Lefkoşa’da olacak. 4-6 Kasım tarihlerinde Yunanistan’a geçecek olan Papa, Atina ve Midilli (Lesvos) adalarını ziyaret edecek.

Papa Françesko, Yunanistan’a Cumhurbaşkanı Katerina Sakellaropulu’nun davetlisi olarak gelecek ve ziyareti kapsamında Lesvos adasındaki mülteci kamplarını ziyaret ederek göç, mülteci akını, kaçak insan ticaret ve insan hakları konularına vurgu yapması planlanıyor. 

85 yaşındaki Papa’nın, Kıbrıs ziyareti 2013’te seçilmesinden bu yana yurtdışındaki 35’inci yurtdışı ziyareti oluyor. Öte yandan yüzlerce katolik Hristiyanın, Lefkoşa’daki Kutsal Haç Katolik Kilisesi’nde Papa’nın önderlik edeceği ekümenik duaya katılmak üzere Kıbrıs’a seyahat etmesi bekleniyor.

Papa Françesko ile Ekümenik Patrik Bartholomeos (2016)

Papa’nın Kıbrıs ve Yunanistan’a ikinci ziyareti oluyor. Katolik Kilisesi lideri Papa Françesko 2016 senesinde, Ekümenik Patrik Bartholomeos ve Yunan Başepiskoposu İeronimos ile birlikte mültecilerle dayanışma sergilemek amacıyla göç krizinin sembollerinden biri haline dönen Lesvos adasına gelmişti. Katolik Kilisesi lideri Papa Françesko, Lesvos göçmen kamplarında kalan 12 Suriyeli mülteciyi yanına alarak Roma’ya götürmüştü.

24 Nisan Anma Töreni, Kutsal Sunu Ayini ile Gerçekleştirildi

24 Nisan anma Surp Badarak'ı (Kutsal Sunu Ayini) Kuzguncuk Surp Krikor Lusavoriç Kilisesi'nde sunuldu. Türkiye Ermenileri Patriği...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 24 Nisan Vesilesiyle Yayınladığı Mesaj

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Türkiye Ermenileri Patrikliği ve Ermeni toplumuna gönderdiği 24 Nisan taziye mesajı, bugün İstanbul Kuzguncuk Surp...

Türkiye Ermenileri Patrik Sahak II’nin 24 Nisan Anması Mesajı

Türkiye Ermenileri Patriği Kadasetli Sahak II, 24 Nisan anması için bir mesaj yayınladı. Bugün 24 Nisan. Bu...

Hindistan’da Şifa için Dua Edilmesi Yasaklandı

Hindistan'ın Assam eyaletinde hastaların şifa bulması için dua edilmesi yasaklandı. Karar, Hristiyanlar tarafından endişeyle karşılandı. 2024 tarihli yasa...

Bu haberleri okudunuz mu?Benzer İçerikler
Sizin için önerildi