29 Nisan 2024 Pazartesi

Papa Françesko: ‘‘Meryem Ana Bizlere Umut Veriyor’’

Papa Françesko, Tanrı’nın Annesi, Kutsal Bakire Meryem Ana Bayramı vesilesiyle düzenlediği ayinde, ‘‘Meryem’in Anneliği, imanın esasıdır ve aynı zamanda kusursuz bir gerçektir. Bu gerçek, Meryem Ana duasındaki yakarışlar aracılığıyla Tanrı’nın halkının yüreklerine ve zihinlerine yerleşmiştir. Meryem Ana, Tanrı’nın merhametli sevgisini gösterir’’ dedi.

Meryem Ana Bizlere Umut Veriyor

Papa, ‘‘Tanrı’nın Annesinin ve bizlerin Annesinin kutlanmasıyla başlayan yıl, umudun anahtarının Meryem olduğunu hatırlatıyor. Umudun çağrısı, Tanrı’nın Kutsal Annesi’nde ses buluyor. Emeritus Papa 16. Benedict’i kendisine eşlik etmesi için Kutsal Annemize emanet ediyoruz’’ dedi.

Papa, inanlıları acı çekenler ve savaş mağduru olanlar için Meryem Ana’ya dua etmeye çağırarak, ‘‘Esenliği olmayan herkesi, dünyaya Barış Prensi’ni getiren Meryem Ana’ya çağıralım’’ dedi. Hristiyanları Beytlehem’deki çobanların rehberliğine davet ederek, ‘‘İncil, çobanların yaptığı çok basit iki gerçeği vurguluyor: Gittiler ve gördüler. Tereddüt etmeden giderek bebek İsa’yı gördüler. Eğer Tanrı’yı ve O’nun barışını kabul edeceksek, kayıtsız kalamayız’’ dedi. Papa Françesko, inanlıları başkalarına alçakgönüllükle hizmet etmeye davet etti. 

Çobanlar Bebek İsa’yı Gördü

Papa Françesko, ‘‘Önemli olan şey, çobanların bebek İsa’yı görmüş olmalarıydı. Önemli olan görmek ve Meryem Ana’nın kucağında yatan bebeğin önünde durmaktır. Yeni yılda gözlerimizi açmaya, Tanrı’yı ve kardeşlerimizi görmeye zaman ayıralım’’ dedi. 

Papa Françesko, vaazının sonunda, ‘‘Bugün Rab aramıza girdi. Kutsal Meryem Ana, bu gerçeği gözlerimizin önüne seriyor. Gitmenin ve görmenin coşkusu içinde bu sırrı yeniden keşfedelim’’ dedi. (Vatican News)

24 Nisan Anma Töreni, Kutsal Sunu Ayini ile Gerçekleştirildi

24 Nisan anma Surp Badarak'ı (Kutsal Sunu Ayini) Kuzguncuk Surp Krikor Lusavoriç Kilisesi'nde sunuldu. Türkiye Ermenileri Patriği...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 24 Nisan Vesilesiyle Yayınladığı Mesaj

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Türkiye Ermenileri Patrikliği ve Ermeni toplumuna gönderdiği 24 Nisan taziye mesajı, bugün İstanbul Kuzguncuk Surp...

Türkiye Ermenileri Patrik Sahak II’nin 24 Nisan Anması Mesajı

Türkiye Ermenileri Patriği Kadasetli Sahak II, 24 Nisan anması için bir mesaj yayınladı. Bugün 24 Nisan. Bu...

Hindistan’da Şifa için Dua Edilmesi Yasaklandı

Hindistan'ın Assam eyaletinde hastaların şifa bulması için dua edilmesi yasaklandı. Karar, Hristiyanlar tarafından endişeyle karşılandı. 2024 tarihli yasa...

Bu haberleri okudunuz mu?Benzer İçerikler
Sizin için önerildi