1 Mayıs 2024 Çarşamba

Papa Françesko: ‘‘Meryem Ana Gibi, İsa Mesih’i Takip Etmeliyiz’’

Papa Françesko, Angelus öncesinde yaptığı konuşmada, ‘‘Kutsal Hafta başladı ve onu ikinci kez salgın döneminde yaşayacağız. Geçen yıl şok edici bir zamandı. Bu yıl daha çok denedik ve ekonomik kriz şiddetlendi’’ dedi.

Papa, ‘‘Karşılaştığımız vahim durumda, Tanrı ne yapıyor?’’ diye sordu ve yanıtladı: ‘‘İsa, haçı taşıyor.’’ 

Papa, İsa Mesih’in yalnızca salgına eşlik eden fiziksel ve psikolojik kötülükleri kendi üzerine almadığını, her şeyden önce ruhsal kötülüğü üstlendiği söyledi: ‘‘Kötü Olan, güvensizlik, umutsuzluk ve çekişme yaratmak için krizlerden yararlanır’’ dedi.

Meryem Ana Bizlere Yolu Gösteriyor

‘‘O halde nasıl cevap vereceğiz?’’ diye soran Papa Françesko, ‘‘İsa’nın ilk öğrencilerinden biri olan Meryem Ana bize yolu gösteriyor: O, oğlunu izledi’’ dedi.

Papa, ‘‘Meryem Ana acı, karanlık ve şaşkınlıktan kendi payına düşeni aldı ve yüreğinde iman ışığıyla çarmıh yolunda yürüdü. Tanrı’nın lütfuyla, biz de bu yolculuğu yapabiliriz’’ dedi ve zorluk yaşayan kardeşlerin yanında olarak, onlara şefkatle yaklaşılmasını teşvik etti. 

Papa Françesko, ‘‘Romalılar tarafından İsa’nın Haç’ı taşımasına yardım etmeye zorlanan Kireneli Simun gibi biz de ‘Neden ben?’ diye sorabiliriz, ancak tam da o anda, Tanrı’nın bizlere armağanını keşfedeceğiz’’ dedi.

Papa, konuşmasını iman yolculuğunda öncülük eden Meryem Ana’nın inanlılara yardım etmesi için dua ederek bitirdi. (vaticannews)

Din Değiştirme Karşıtı Yasaların Son Bulması İstendi

Release International, Hindistan'da din değiştirme karşıtı yasaların Hristiyanlara yönelik baskıya ve şiddete neden olduğunu söyleyerek yürürlükten kaldırılmasını...

Episkoposlar, Katoliklere Yönelik Saldırıları Kınadı

Hindistan'da episkoposlar, aşırılık yanlısı bir grubun Katolik okuluna yönelik saldırısını kınadı. 16 Nisan'da yaşanan saldırıda Telangana eyaletindeki Rahibe...

Hristiyan Liderler Ruanda Soykırımının 30. Yılını Andı

Afrika Hristiyan Uzmanlar Forumu (ACPF) üyeleri, yaklaşık 800 bin kişinin hayatını kaybettiği Ruanda soykırımının 30. yıldönümünde mağdur...

Kongo Demokratik Cumhuriyeti’nde Saldırılar Son Bulmuyor

Demokratik Kongo Cumhuriyeti'nde Hristiyanlara zulmeden Müttefik Demokratik Güçler (ADF) adlı terör örgütü, Beni kentinde düzenlediği saldırıda 12...

Bu haberleri okudunuz mu?Benzer İçerikler
Sizin için önerildi